БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Шахтьор Солигорск – Неман Гродно 04.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.40 | Равен: 4.30 | Гост: 8.20

над 2.5 гола: 2.07 | под 2.5 гола: 1.74





Неман Гродно пътува до град Солигорск, за да се изправи срещу местния Шахтьор. Двубоят е от 3-ия кръг на беларуската Висша лига. Прекалено рано е да обсъждаме временните позиции на отборите, като нещо значимо, защото са изминали едва два мача от началото на сезона.

Днес срещата е на стадион Строител, където Шахтьор е загубил само два пъти в последните си 29 шампионатни домакинства. В тази серия тимът има три равенства и забележителните 24 победи, като в 17 от общо 29-те срещите е вкарал поне по два или повече гола. Една от изненадите в първия кръг дойде, когато Торпедо Белаз гостува на къртиците и спечели трите точки. Шахтьор се върна на правия път миналия уикенд с успех над Городея с 0:2. Мениджърът на тима Юрий Вернидуб започна подмладяване на отбора. Показателни са и последните трансфери на тима. Шахтьор се раздели през зимата с миналогодишният си голмайстор – Николай Януш. През кампания 2019 нападателят реализира 11 гола, но определено възрастта му накара ръководството да не поднови договора му. 35-годишният Януш пое със свободен трансфер по посока Ислоч. Друга ключове фигура от изминалата кампания, също се раздели с клуба. Атакуващият полузащитник Елис Бакай беше продаден на Динамо Брес. Албанецът направи отличен сезон и се отличи с 10 попадения за къртиците, но и той подобно на Януш е към края на футболната си кариера. За негов заместник в средата на полузащитата на тима, беше привлечен Джорджи Диасамидже, като той вече показа класа и самочувствие и дори отвори головата си сметка за клуба. Този следобед на него ще се разчита да създава опасностите пред противниковата врата.

Неман Гродно подобно на днешният си съперник загуби откриващия си мач, но спечели във втория кръг. През миналата кампания тимът завърши на 10-то място с актив от 36 точки. Все още е рано да се каже дали жълто-зелените ще са замесени в битката за оцеляване или отново ще левитират около средата на таблицата. Клубът държи един впечатляващ рекорд, за постигната най-голяма победа във Висшата лига на Беларус. Срещата е през далечната 1980 година срещу Комуналник, завършила при резултат 8:0 за елените. Днешният сблъсък ще е в сферата на фантастиката, ако завърши с такъв резултат в полза на гостите. Отборът не трябва да се тревожи, че рекордът ще им бъде подобрен, но смятам, че Шахтьор е много класен съперник, които ще вкара топката във вратата им поне два пъти.

Наставникът на Неман, Игор Ковалевич ще се надява отбора му да отвърне на предизвикателство отправено от домакините, дали обаче ще успее предстои да разберем. Аз залагам, че няма.

Вероятен стартов състав за Шахтьор: Гутор, Антич, Хадаркевич, Матвейчик, Политевич, Селява, Секе, Кендиш, Диасамидзе, Бодул, Шиндагаридзе

Вероятен стартов състав за Неман: Дударй, Василиев, Кантария, Лешко, Ковали, Слабашевич, Легчилин, Марушич, Стойкович, Якимов, Кадимян

Прогноза: Шахтьор да отбележи над 1.5 гола в мача

Коефициент: 1.63