БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Част Втора - Какво точно се случва с европейския футбол?

След вчерашните многочасови видеоразговори по време на спешното съвещание на УЕФА, бяха взети следните официални решения:

Европейското Първенство се отлага с една година и ще се проведе от 11-ти юни до 11-ти юли 2021г. Вече не говорим за ЕВРО 2020, а за ЕВРО 2021.

Плейофите за класиране за ЕВРО 2021, в това число и мачовете на българския национален отбор, ще се проведат през месец юни 2020г.

Шампионска Лига, Лига Европа и всички вътрешни първенства в Европа трябва да бъдат доиграни преди 30-ти юни 2020г. Ако сезонът не успее да бъде доигран до 30-ти юни 2020г. ще бъдат направени промени в квалификационния формат за ШЛ и ЛЕ.

УЕФА сформира и кризисен щаб, който да следи ситуацията във всяка държава и да помогне за сглобяването на футболния календар до края на сезона. Съставянето на този календар е пряко свързан с епидемията обзела целия свят, което означава, че той може да бъде променян по всяко едно време. Целта е една – изиграването на всички мачове преди 30-ти юни!

Подобни футболни сътресения не е имало от времето на Втората Световна Война и никой не знае как всичко това ще се отрази на най-обичаната в световен мащаб игра. Футболът и като цяло спортът са символ на съвременното човечество и колкото по-бързо футболът се възстанови – толкова по-бързо ще се върне и усмивката по лицата на всички фенове!

В крайна сметка отлагането на ЕВРО2020 ще ни предостави шанс да наблюдаваме любимите си футболни първенства в разгара на лятото, а това не се е случвало до сега. Финалите на Шампионска лига и Лига Европа също би следвало да се проведат в края на месец юни. Ще имаме и плейофи за класиране на Европейско Първенство, в които България има своите шансове най-сетне да се добере до голям футболен форум. Всъщност има надежда по време на тези плейофи лъвовете да се радват и на подкрепа от трибуните, защото мачът срещу Унгария ще се проведе най-рано в средата на месец юни, а целия свят се надява до тогава да сме се преборили с епидемията.

Не забравяйте, че шансовете за провеждането на олимпиадата в Токио все още са огромни! Олимпийските игри са символа на спорта и спортния дух и цялото човечество очаква на датата 24.07.2020г да има повод за празненства. Любопитен факт е, че Неймар е изразил силно желание да бъде включен в олимпийския футболен отбор на Бразилия и да вземе участие на олимпиадата.

Макар и извън темата ще добавим и сблъсъка между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, който най-вероятно ще се проведе през месец юли, пред надяваме се пълните трибуни на стадиона на Тотнъм Хотспър в Лондон.

Много, много, много спорт ни очаква до края на сезона, а може би дори и отвъд него! Докато топ първенствата в Европа се завърнат, нашият екип ще направи всичко по силите си за да отрази почти всички футболни шампионати и турнири, които все още не са прекъснати. В момента типстърският ни екип навлиза в дълбините на австралийския, палестинския, костариканския, азербайджанския и сингапурския футбол за да можем да ви предоставим адекватни футболни прогнози за мачовете от тези страни. Разбира се няма да спрем и отразяването на мачовете от турските лиги, където също срещите ще продължават да се играят по план.