БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Ян Регенсбург - Холщайн Кил 16.05.2020 | Прогноза

Домакин: 2.85 | Равен: 3.50 | Гост: 2.55

над 2.5 гола: 1.80 | под 2.5 гола: 2.10

Заедно с Първа Бундеслига беше възобновена и втората по-сила лига в Германия. На Арена Регенсбург ще премерят сили отборите на Ян Регенсбург и Холщайн Кил. През миналата кампания двата тима завършиха с еднакъв актив от по 49 спечелени точки, но по-добрата голова разлика на Кил им отреди 6-то място в крайното класиране, а днешния му съперник остана на 8-та позиция. Въпреки, че сме в разгара на сезона е важно да споменем за представянето на тимовете през предишната кампания, за да видим, че двата тима са изключително равностойни. През настоящия сезон 2019/2020 Холщайн Кил продължава да мечтае за промоция в Бундеслигата, но изостава от третия с 10 точки, заемайки 7-то място. Домакините пък са с две точки по-малко от днешния си съперник и при евентуална победа, биха го изпреварили.

Фридрих Лудвиг Ян се смята за основоположник на спорта в Германия, именно на него е кръстен и клуба от град Регенсбург област Бавария. Тимът е в търсене на първи успех от три кръга насам. Наставникът на отбора Мерсад Селибегович със сигурност трябва да поработи много върху представянето на състава си в защита. От началото на сезона, Ян Регенсбург е допуснал 42 гола, което го нарежда на една от крайните позиции по този показател. Отборът е реализирал в същото време 36 гола в 25 изиграни мача. По-голямата част от точковия актив на състава е дошъл от мачове на домашната сцена. На своя стадион, тимът е вкарал поне по един гол в 15 от последните 16 шампионатни мача. В същото време в тази поредица е запазил вратата си суха едва 5 пъти, допускайки гол в останалите 11 срещи.

Малко по-рано през съботния ден може да сте прочели прогнозата ми за южнокорейския шампион Чонбък Моторс, именно от него през 2018 се присъедини към Холщайн Кил - Лий Джо Сен. В момента полузащитникът е ключов за състава на Оле Вернер и е реализирал 7 гола до тук през кампанията. От Лий ще се очаква и днес да е движещата сила на атаката на тима. Подобно на днешния си съперник и Кил е пропусклив в отбрана. До тук през сезона отборът е инкасирал 38 гола и е отбелязал същата бройка. Най-основния довод в подкрепа на предложения от мен залог за днешната среща е факта, че в 13 от последните 15 шампионатни мача на Холщайн Кил са падали голове и в двете врати.

Два изключително равностойни отбора подновяват битката във Втора Бундеслига в търсене да се окичат със слава накрая на сезона. Домакините рядко пропускат да отбележат на своя стадион, а гостите обичат да играят далеч от дома, заради това очаквам да видим поне по едно попадения в двете врати.

Прогноза: Двата отбора да отбележат: ДА

Коефициент: 1.60