БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Завръщането на южнокорейската К Лига и поредната доза корнери и картони в Беларус | Анализ 08.05.2020

Вчерашният футболен ден бе белязан от завръщането на южнокорейската К Лига 1, в която се изигра и първия двубой от сезон 2020. Откриващият мач противопостави отборите на Чонбък Моторс и Сувон Блууингс при коефициенти (1) 1.75 (X) 3.80 (2) 4.70. Чонбък Моторс спечели титлата в последните 3 сезона и всички очакваха сезон 2020 да стартира с победа и нова заявка за спечелването на четвърти пореден трофей. Очакванията се оправдаха и Чонбък успя да вземе трите точки след драматична победа с 1:0 за ставката от 1.75.

В Туркменистан Копетаг се наложи с 3:1 над Мерв за коефициент от 1,35, а в беларуската лига на резервите Неман удари Рух Брест с гръмкото 4:1 за 1.66.

И така стигаме до Висшата Лига на Беларус, която към днешна дата е най-гледаното футболно първенство на планетата. Слуцк загуби от Енергетик с 1:2 за 2.90 коеф., а Городея и Минск не успяха да излъчат победител след 1:1 на полувреме, което се оказа и крайния резултат в срещата (коеф. 3.10).

Преди време бяхме наблегнали на наличието на повечко корнери в двубоите от беларуската висша лига, а вчерашният ден отново затвърди това впечатление. В двубоя между Слуцк и Енергетик бяха изпълнени 13 ъглови удара, а  в този между Городея и Минск – 11. Ще ви припомним, че усреднената линия с корнери в тази лига е между 9 и 10, преминаването на която се оценява на около 2.00 коефициент.

Не бива да подминаваме с лекота и фактът, че сблъсъкът между Слуцк и Енергетик се превърна в поредния “цветен двубой“, след като в него бяха показани общо 8 жълти и един червен картон. Другото любопитно тук е червеният картон на Хайк Мосаханян, който се явява втори за него от началото на шампионата, което е доста нетипично за играч на неговата позиция, все пак той е част от нападениято на своя отбор и не е нагърбван с дефанзивни функции….