БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Енергетик - Копетдаг 14.05.2020 | Прогноза

Домакин: 4.00 | Равен: 3.10 | Гост: 1.72

над 2.5 гола: 2.32 | под 2.5 гола: 1.49

 

Опашкаря Енергетик посреща четвъртия във временното класиране Копетдаг. Домакините имат едва пет точки от началото на Кампанията, като представянето им категорично е под очакванията. В изиграните си седем мача, Енергетик има само една победа и две равенства, но пък трябва да отбележим, че едно от ремитата бе с хегемона Алтин Асир. Другото беше постигнато именно срещу днешния съперник в първия шампионатен кръг, когато на стадиона на Копетдаг двата тима завършиха при резултат 0-0. Иначе, в останалите си четири двубоя, днешните домакините инкасираха загуби, като в послените два кръга дори не успяха да се разпишат и бяха победени последователно от лидера Ахал и Шагадам, съответно с 2-0 и 1-0. Енергетик не играе добре, като това се вижда достатъчно красноречиво от позицията на тима във временното класиране. Проблем за отбора е изключително слабата резултатност, като постижение от три отбелязани гола за седем шампионатни кръг е плачевно. Позитивно е, че защитата се представя сравнително прилично и с инкасираните седем гола, все пак помогна на тима да спечели някакви точки до момента. Днес за домакините ще бъде трудно, защото се изправят срещу опонент в по-добра форма, който със сигурност ще гони победата в опит за по-челно класиране. Ще е интересно да видим до колко Енергетик ще може да се противопостави на своя опонент и дали ще успее да измъкне нещо от двубоя.

Гостите се представят чудесно, като при евентуален успех днес ще се изкачат до третото място във временното класиране. Копетдаг не познаваше поражението в първите четири кръга на Шампионата, записвайки две победи и също толкова ремита. Бяха надиграни тимовете на Ашхабат и Небитчи, а равенството с Алтин Асир можем да причислим към един от престижните резултати, които записаха днешните гости. След това последваха две загуби  от Ахал и Шагадам, а в миналия кръг бе завоювана и най-резултатната победа за тима, 3-1 над все по-закъсващия отбор на Мерв. Както вече споменах, първия двубой между днешните съперници се изигра в откриващия кръг на сезона и завърши при резултат 0-0. В тази среща тимовете играха доста предпазливо, а солидните защити бяха на ниво. Очаквам подобно стечение и на днешната среща.

Смятам, че ще видим нискорезултатна среща, в която най-много един от двата тима ще отбележи попадение, като това вероятно ще бъде отбора на гостите. Копетдаг е в по-добра форма, но не бива да подценяваме защитата на домакините. От друга страна, със само три отбелязани попадения, атаката на Енергетик е в най-лошата си форма от години насам, като вероятността отново да не вкара е огромна.

Прогноза: Един от двата отбора да не отбележи гол

Коефициент: 1.58