БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Слуцк - Рух Брест 23.05.2020 | Прогноза

Домакин: 2.50 | Равен: 3.30 | Гост: 2.90

над 2.5 гола: 2.15 | под 2.5 гола: 1.70

Един от най-вълнуващите мачове от 10-ия кръг на беларуската Висша лига е между доскорошния лидер в класирането Слуцк и новака Рух Брест. Двата отбора се вкопчат в битка за ценни три точки. Именно толкова е и разликата между тях в таблицата. Домакините се смъкнаха на 4-то място преди началото на кръга с 16 спечелени точки, гостите са 8 с 13. Определено Рух е най-добре представяващия се новак в лигата, а Слуцк остава приятната изненада до тук през сезона. Очакват ни вълнуващи 90 минути.

След като домакините бяха непобедени 5 поредни кръга, тимът записа две последователни загуби. Те дойдоха от Енергитик БГУ и Бате Борисов. И докато загубата от хегемона на беларуския футбол Бате беше малко по оправдана, то поражението от студентите дойде като гръм от ясно небе. Срещата беше от 8-ия кръг и то на стадиона на Слуцк. Задава ли се криза в отбора на Витали Павлов? Днешният мач може би ще отговор на този въпрос. Ако домакините вземат трите точки биха се върнали на правия път и запазили челната си позиция. Отборът просто е длъжен да постигне успех у дома, а за целта ще се разчита на Омар Бала. Полузащитникът е един от най-опасните играчи на Слуцк и водещ голмайстор от началото на кампанията с 4 отбелязани попадения.

Рух Брест от своя страна е в серия от 6 мача без поражение. Съставът воден от Александър Седнев се предявя стабилно и постига целта си, да е далеч от зоната на изпадащите. В тази серия от шест мача, отборът записа 4 равенства и 2 победи. Отборът, обаче продължава да бележи трудно с изключение на срещата с Неман Гродно, където Рух вкара цели 4 гола. В 9-те изминали кръга, отборът има 7 реализирани попадения, като както споменах вече 4 от тях паднаха в една среща. Новаците в елита на страната трудно бележат, но и трудно допускат подадения. Един от най-важните играчи във формацията на Сандев пропуска срещата заради натрупани жълти картони – Тихоновски.

В последния мач на Слуцк у дома, тимът изпълни впечатляващите 11 корнера в опит да навакса пасива си в резултата. Рух Брест от своя страна е чудесен отбор за залог за ъглови удари, поради простата причина, че те изпълняват доста такива. В последните 4 мача в лигата, новаците са спечелили средно по 7.75 корнера. Очаквам и днес да покрият тази бройка. В споменатите срещи с участието на Рух са изпълнени средно по 11.5 корнера. Слуцк също доста често печели ъглови удари, като при тях статистиката е по 5.25 средно на мач в последните 4 шампионатни срещи. Имайки предвид заряда и важността на двубоя смятам, че Слуцк ще опита да обсъди вратата на противника си и от там биха се получили доста статични положения.

Очаквам победа за домакините в един много вълнуващ двубой с доста опасности пред вратите и изпълнение на доста ъглови удари.

Вероятен стартов състав за Слуцк: Панкратов, Анюкевич, Трубило, Образов, Семенов, Бобко, Бураев, Козлов, Тетеренко, Сердюк, Бала

Вероятен стартов състав за Рух Брест: Начаев, Гайдачук, Ковтун, Колпачук, Рахманов, Елда, Концевой, Мигунов, Осучукву, Мозоров, Петренко

Прогноза 1: Победа Слуцк равен няма залог

Коефициент: 1.75

Прогноза 2: над 9.5 корнера

Коефициент: 1.65