БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Унион Берлин – Байерн Мюхен 17.05.2020 | Прогноза

Домакин: 15.25 | Равен: 7.50 | Гост: 1.22

над 2.5 гола: 1.45 | под 2.5 гола: 2.90





Неделната програма от 26-ия кръг на Бундеслигата завършва с черешката на торта. Унион Берлин посреща в своя дом хегемона на немския футбол Байерн Мюнхен. Баварците преследват 8 поредна титла на страната, а днес ще имат възможност да добавят нови три точки към актива си. От години не сме ставали свидетели на толкова заплетена битка на върха. Преди принудителното спиране на шампионата Байерн Мюнхен успя да си върне първото място, като води с 4 точки преднина преди началото на кръга. Домакините се намират в долната част на класирането с актив от 30 точки, които им отреждат временната 11-та позиция.

За мен лично Унион Берлин е една от приятните изненади до тук през сезона. Тимът се изкачи в Първа Бундеслига, като дори и със статут на новак храбро се противопоставя на водачите в класирането. Тимът натрупа 8 точки преднина от опасната зона и трудно бихме си представили, че ще е замесен в битката за оцеляване в последните 9 кръга. Това все пак е Бунделигата, тук всеки може да победи всеки или поне да вземе точка. След възобновяване на първенството в неговото начало отборите няма да играят много дисциплинирано в отбрана поради липса на игрова практика, така че може да очакваме доста попадения. Смятам, че днешните съперници ще ни понесат голов трилър. 3 от последните 4 срещи във всички турнири с участието на столичани са завършвали с над 3.5 гола. Защитата последно време показваше една уязвима страна, като тимът е запазил вратата си суха само 2 пъти в последните 11 мача в Бундеслигата. На своя стадион Ан дер Алтен Фьорстерай, железните както е прозвището на домакините не се показват като такива последно време. Отборът е допуснал минимум по 2 гола в 3 от последните 4 домакински мача в лигата. Новакът има проблеми с контузени играчи, но най-голяма ще е липсата на мениджъра Урс Фишер на резервната скамейка. Наставникът наскоро се върна от Швейцария и заради рестрикциите на здравните служби в Германия няма да може да води отбора си днес. С травми са Голия, Мали и Бекер, а Фридрих е наказан.

Байерн Мюнхен навлезе в убийствена форма преди паузата. Дали ще успее да я покаже в днешната среща предстои да разберем! Единственото позитивно нещо за клуба след 2-та месеца без футбол е, че звездата на отбора Робърт Левандовски се възстанови от контузия в коляното и днес ще води атаката на тима. Полякът реализира впечатляващите 25 гола от началото на сезона. Коман и Перешич, също са готови за игра, но Толисо и Коутиньо са в лазарета с травми. Мениджърът Ханс Флик беше обявен за постоянен наставник на тима, след като замени на поста Нико Ковач. Отборът под негово ръководство не спира да бележи и печели. Баварците са в серия от 11 поредни мача във всички турнири без загуба, като е спечелил 10 от тях и само веднъж е завършил на равно. Формата на тимът далеч от дома също беше е невероятна преди прекъсването. Последните 5 шампионатни гостувания, Байерн вкара 20 гола, което е по 4 средно на мач.

Нямам търпение да стане 19:00 часа! Унион Берлин ще се се опита да се покаже в добра светлина след подновяването, но дали хапката, която се опитва да преглътне няма да се окаже прекалено голяма предстои да разберем.

Вероятен стартов състав за Унион Берлин: Гикевич, Хюбнер, Суботич, Шлотербек, Тримел, Гентнер, Андрич, Ленз, Бултер, Ингвартсен, Андерсон

Вероятен стартов състав за Байерн Мюнхен: Нойер, Боатенг, Алаба, Павар, Дейвис, Кимих, Тиаго, Гнабри, Коман, Левандовски, Мюлер

Прогноза: над 3 гола (азиатска линия)

Коефициент: 1.75