БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Слуцк – Славия Мозир 22.03.2020 | Прогноза

Домакин: 2.50 | Равен: 3.10 | Гост: 2.90

над 2.5 гола: 2.25 | под 2.5 гола: 1.62





Стадион Харадски отваря врати, за да посрещне отборите на Слуцк и Славия Мозир в 1-ия кръг от беларуската Висша лига. Двата тима са със статут на силни отбори, подвизаващи се в средата на таблицата без особена амбиция за повече. През настоящата кампания предстои да разберем, дали могат да променят нещата в своя полза и да се борят за челните места. В предсезонната подготовка всичко изглеждаше цветя и рози и за двата отбора, като не допуснаха поражение в нея. Класата на съперниците, пред които ще се изправят през кампанията, обаче е различна, а днес  започва същинският тест за клубовете, играчите и треньорите.

Миналата година под ръководството на Виталий Павлов, Слуцк завърши на 11-то място. Многото грешки в защита на отбора коства по-добро класиране. Бяло-сините приключиха кампанията с 46 допуснати гола, статистика, която ги нареди на четвърто място по най-лоша защита в лигата. Междувременно, тимът отбеляза 29 гола. През зимния трансферен прозорец Слуцк беше изключително активен, като привлече доста опитни играчи. Сердюк, Чеботаев и Анюкевич са само част от новите в редиците на тима. Сега на ход е Виталий Павлов да стикова отбора си.

За тима от град Мозеир славните времена изглеждат, като далечен спомен. Отборът знае какво е чувството да си шампион на страната, тъй като го е постигал два пъти през 1996 и 2000 година. 20 години по-късно от последният си голям успех Славия тръгва на нов подвиг. Предвид конкуренцията за челните места, не мисля, че някой в клуба си прави илюзии за по-добро класиране от миналата година. Тимът завърши на осмото място под ръководството на Михаил Маринович. 40-годишният специалист е родом именно от Мозир и ще се надява отборът му да прогресира през настоящата кампания. Предсезонната подготовка на славяните беше отлична, като те постигнаха 4 убедителни победи и 1 равенство. В клуба бяха привлечени Котей, Котляров, Тимонюк и Романюк.

През миналия сезон и двата сблъсъка изиграни между днешните съперници завършиха на равно. Съперничеството между Слуцк и Славия-Мозир не е много резултатно, като само веднъж от последните седем срещи сме станали свидетели на три гола.

Очаквам двата тима да подходят предпазливо към срещата, без излишни рискове, което би донесло минимална победа за единия или другия отбор или техният любим знак – равенство.

Вероятен стартов състав за Слуцк: Панкратов, Анюкевич, Трубило, Образов, Семенов, Бобко, Бураев, Козлов, Тетеренко, Сердюк, Вельок

Вероятен стартов състав за Славия: Романюк, Жук, Ковалевский, Потапо, Пантия, Чухлей, Котзи, Костров, Котляров, Мельоников, Нарх

Прогноза: Равенство

Коефициент: 3.10