БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Бумамуру - Аигле Ноир 22.03.2020 | Прогноза

Домакин: 2.34 | Равен: 3.20 | Гост: 2.65

над 2.5 гола: 1.86 | под 2.5 гола: 1.78

Докато бленуваме и сънуваме за Висшата лига на Англия, ще разгледаме една друга такава, логично по-слабо известна. През 1972 година е създадена Висшата лига на Бурунди. В нея участват 16 отбора, състезавайки се на разменни гостувания в 30 кръга. Пет мача преди нейния финал все още има интрига за титлата. Миналогодишният първенец  Аигле Ноир Макамба, обаче не показа постоянство и е извън борбата за челното място. Отборът все още има за какво да играе, а именно място в Топ 3, то обаче минава през задължителен успех днес срещу домакина си - Бумамуру.

Отборът от град Буганда се намира на 7-то място преди началото на 26-ия кръг, със 34 спечелени точки. Бумамуру посреща своите съперници на стадион Урунани и днес феновете ще са заели своите местата в очакване на истински футболен празник. Домакините са в серия от три последователни равенства, завършили при еднакъв резултат 1:1. Изключително голям подвиг за отбора беше извоюваната точка на терена на лидера в класирането Ле Массагер Нгози в 23-ия кръг. Бумамуру показа, че умее да играе добре срещу, отбори намиращи се доста пред него в класирането. Очаквам и днес отборът да затрудни госта си и най-малкото да отбележи гол. А дали ще допуснат? Тимът има само 2 сухи мрежи от последните си 12 шампионатни мача. Според мен е доста вероятно с оглед статистиката да извадят топката от своята врата поне веднъж.

Аигле Ноир притежават второто най-добро нападение в лигата. Отборът е реализирал цели 42 гола до тук през сезона. Големият проблем на тима определено е в защита и той е разковничето, АиглеНоир да не успяха да защитят титлата си, или най-малкото да са в борбата за нея до последно. Тимът обаче е на 2 точки от третото място преди началото на кръга и ще се надява на грешна стъпка от Витал'О. Да се върнем отново на колебливата защита, отборът е допуснал 32 гола до момента, за съпоставка лидера в класирането Ле Массагер Нгози има едва 14 попадения инкасирани във вратата си. Последните 10 мача, Аигле Ноир няма суха мрежа. Като гост, тимът е вкарвал и получавал гол в седем поредни кръга. В тази серия далеч от дома Аигле Ноир е отбелязал 16 гола и е допуснал 10. За разлика от анголското първенство, то шампионата на Бурунди е доста по-резултатен и често ставаме свидетели на попадения и в двете врати. Говорейки  за нападението на Аигле Ноир, то е важно да отбележим, че отборът е пропуснал да се разпише само 4 мача в изминалите 25 кръга, постижение, което показва добрата им игра в тази част на терена.

Смятам, че днес и двамата вратари ще извадят топката от мрежите си поне по веднъж.

Прогноза: гол/гол

Коефициент: 1.70