БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

VR 360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Уестърн Сидни – Уелингтън Финикс 31.07.2020 | Прогноза

Домакин: 2.75 | Равен: 3.45 | Гост: 2.50

над 2.5 гола: 1.83 | под 2.5 гола: 1.99

Стадион Банкуест отваря врати, отново след малко повече от 3 месечно прекъсване, за да посрещне отборите на Уестърн Сидни и Уелингтън Финикс в мач от австралийската А-лига. Изключително вълнуващо първенство, което ни дава нужните футболни емоции в петък на обяд. Домакините изостават на 4 точки от 6-то място, което дава право на участие във финалните плейофи и ще са крайно мотивирани да вземат точки от срещата. Гостите от своя страна заемат 2-то място, но показват доста колеблива игра след рестарта на кампанията.

Историята на съперничеството между тези два тима е доста интересна.  Уелингтън Финикс спечели последните 4 мача, но не и без да допусне поне по 1 гол в 3 от тях. Когато тези два отбора са на терена, това почти винаги е гаранция за резултатен сблъсък. В 5 от последните 7 мача между тях са паднали над 3.5 гола общо в двете врати.

През настоящия сезон, Уестърн Сидни, често поделя точките с опонентите си и, заради това има такъв точков актив. Тимът завърши наравно в последните си 3 шампионатни мача, при еднакъв резултат 1:1. Тук на своя стадион, отборът няма суха мрежа в 7 поредни срещи в лигата, като в 6 от тях е успял да отбележи поне по 1 гол. Жан-Пол Марини наставника на отбора няма проблеми с контузени играчи и ще може да разчита на най-добрия си състав за сблъсъка. Любопитен факт е, че в 45% от срещите на тима до тук през кампанията е имало отсъждане за дузпа.

Уелингтън Финикс е представителя на Нова Зеландия в лигата и последните няколко сезона играе доста добре, но все не му достига нещо, за да се пребори за 1-то място. На първо четене причина може да се търси в колебливата защита на тима. Отборът е допуснал 28 гола в изиграните срещи от старта на надпреварата. Тимът има само 1 суха мрежа в последните 5 кръга. Срещите на Финикс, като гост са доста резултатни. В 4 от последните 6 мача на тима навън са паднали минимум 4 или повече гола, като отборът е вкарал поне по 2 гола в споменатите срещи.

Очаквам поредния резултатен сблъсък в най-високата футболна дивизия на Австралия. И двата тима имат амбиция за 3-те точки и със сигурност ще направят всичко възможно да ги вземат. Смятам че ще видим поне 4 гола общо в двете врати.

Вероятен стартов състав за Уестърн Сидни: Прендергаст, Джърмън, Циглер, Георгиевски, МакГоуън, Ръсел, Мюлер, Бакус, О’Дохърти, Дюк, Адам

Вероятен стартов състав за Уелингтън: Маринович, Тейлър, Хъдсън-Уихонги, Руфер, Уилсън, Пископо, Какас, Сътън, Елиът, Хупър, Сотирио

Прогноза: над 3 гола (азиатска линия)

Коефициент: 2.40