БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

VR 360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Адана Демирспор - Фатих Карагюмрук 30.07.2020 | Прогноза

Домакин: 1.96 | Равен: 3.45 | Гост: 3.55

над 2.5 гола: 1.84 | под 2.5 гола: 1.94

Регламента за класиране в по-горна дивизия в Турция е същия, като този в Англия. Третото място в Първа лига се определя след решителни плейофи и финален сблъсък. Отборите на Адана Демирспор и Фатих Карагюмрук достигнаха до последната среща и в четвъртък вечер ще се реши, кой ще се подвизава в турската Суперлига през следващия сезон. Двата отбора впечатлиха с представянето си в редовната част на първенството, като показаха изключително красив и резултатен футбол.

Задочните домакини отбелязаха 71 гола в редовния сезон, като по този показател завършиха много напред спрямо съперниците си. Защитата е това, което провали отбора, за да се класира на някоя от първите 2 позиции даващи право на директна промоция в елита на страната. Тимът допусна цели 43 гола в изиграните 34 кръга, като остана на 3-то място. Отборът има нов наставник от юни тази година в лицето на Хосфикрер и на него ще се разчита да върне тима в Суперлигата. Срещите с участието на Адана Демирспор са изключително резултатни. В 12 от последните 14 шампионатни мача, тимът е вкарал минимум по 2 гола. Сините светкавици не познават вкуса на загубата от 9 мача насам, но в 7 от тях са допуснали поне по 1 попадение във вратата си. 8 от споменатите срещи са завършили с над 2.5 гола.Тимът отстрани Бурсаспор в плейофните срещи, за да достигне до финалната с общ резултат 4:1.

През далечната 1984 година, Фатих Карагюмрук за последно се подвизава в най-високото ниво на турския футбол Суперлигата. Отборът дълго време се лута между Втора и Трета лига и представянето на тима през настоящата кампания е огромен подвиг за него. Новакът в Първа лига достигна до финален двубой и докосва мечтата си. Тимът подобно на съперника си е доста резултатен, като се отличи с 2-то най-добро нападение в лигата през редовния сезон с отбелязани 53 гола. В 4 от последните 6 мача, отборът е реализирал по 3 попадения в противниковите врати. Още една прилика между двата тима е, че и Фатих Карагюмрук е пропусклив в защита. Новакът е допуснал поне по 1 гол в 8 от последните си 12 шампионатни мача. В 5 от 6 поредни срещи с участието на отбора са паднали минимум 3 или повече гола.

Дали опита ще си каже думата и Адана Демирсоир ще прегази съперника си или Фатих Карагюмрук ще направи така дългоочакваното завръщане сред най-добрите предстои да разберем. Едно е сигурно ще се насладим на голово зрелище, защото срещата е всичко или нищо, а двата отбора показаха до тук през сезона, че знаят как да атакуват.

Вероятен стартов състав за Адана Демирсоир: Юрт, Услу, Камдал, Митрович, Расул, Зенгин, Йелдъз, Кълъч, Курт, Сен, Диба

Вероятен стартов състав за Фатих Карагюмрук: Йозер, Ердем, Башдаш, Курчук, Сабо, Йълдъръм, Атама, Кивелек, Ндао, Собиех, Дари

Прогноза: над 2.5 гола

Коефициент: 1.84