БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

ФК Алтин Асир - Ахал ФК 30.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.15 | Равен: 3.30 | Гост: 3.55

над 2.5 гола: 1.80 | под 2.5 гола: 2.00

В четвъртък следобед всички погледи в Туркменистан ще бъдат насочени към местното дерби на стадион Ашхабат в едноименния град. И няма как да е иначе, след като един срещу друг се изправят шампионът и вицешампионът в Лига Йокари – Алтин Асир посреща Ахал в свиреп сблъсък, достоен да определи кой е може би най-силния тим в страната в момента.

Домакините започнаха колебливо за техните стандарти сезона, записвайки само 1 победа в 4-те си мача дотук. Трите равенства за шесткратните шампиони на Туркменистан повдигнаха доста въпросителни у ръководството на тима и наставника Язгюлу Ходжагелдиев, като 2 от тях се случиха в последните два кръга, след направената пауза в шампионата. Алтин Асир записа 1-1 и в двата двубоя – първо в дербито на Ашхабат срещу Кьопетдаг, а след това като гост на средняка Енергетик. Любопитното е, че защитаващия титлата си тим отбеляза повече от 1 гола само в 1 от 4-те двубоя, като всички завършиха с под 2.5 гола в мача. Сините сякаш нямат нищо общо с премазващата всичко по пътя си машина, която биха миналата година, когато отбелязаха внушнителните 67 гола в 28 мача, и спечелиха 19 от срещите си, губейки само 3 пъти. Отборът на Ходжагелдиев изглежда твърде уязвим, а дербито идва може би в малко неподходящ момент за шампиона.

Гостите от Ахал от своя страна се намират в прекрасна форма и изживяват мечтан старт на кампанията, като имат всички шансове да се противопоставят на гранда от Ашхабат. Съставът на Ходжаахмет Аразов триумфира в 4-те мача дотук, като особено впечатляващ бе техният успех с 1-0 като гост на друг от грандовете в туркменистанския футбол – Кьопетдаг Ашхабат. Зелено-белите буквално летят и се намират може би във формата на живота си, като позитивен резултат срещу шампиона определено може да вдъхне допълнителни приливни сили на енергия и самочувствие у тях. Днешните гости впечатляват и с най-добрата защита в лигата, като все още не са допуснали попадение през кампанията. И 4-те мача на Ахал завършиха с под 3.5 гола, а 3 от тях и под 2.5 гола.

Очаква ни истинско дерби, изравнен двубой, с борба за надмощие в средната линия, където домакините имат може би леко предимство. Гостите обаче са в отлична форма и според мен имат всички шансове да не загубят на стадион Ашгабат. Предвид изброените обстоятелства, равенството изглежда логичен изход от двубоя. Другата ми прогноза е свързана с голове – няма как да очакваме дъжд от попадения, имайки предвид домакинското предимство на Алтин Асир, съчетано с най-добрата защита в лицето на Ахал. Спирам се на комбиниран залог от под 3.5 гола в двубоя и равенство.

 

Прогноза 1 : Равен

Коефициент: 3.30

Прогноза 1 : Равен и под 3.5 гола в мача

Коефициент: 4.25