БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Енергетик БГУ Резерви - Смолевичи Резерви 30.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.15 | Равен: 3.70 | Гост: 3.00

над 2.5 гола: 1.45 | под 2.5 гола: 2.65

 

Отборите на Енергетик БГУ и Смолевичи откриват седмия кръг в Лигата на Резервите в мач с доста въпросителни. Двата тима се представят колебливо, като може да се поспори кой е в по-лоша форма. Домакините имат само една победа от началото на сезона и две равенства, с което събират едва пет точки след шест изиграни кръга. Единствения успех за Енергетик бе постигнат срещу скромния тим на Городея, който се очертава като най-слабия тим в това първенство. Останалите два точки бяха спечелени срещу БАТЕ Борисов у дома и при гостуването на Торпедо Жодино. Миналия кръг, Енергетик загуби като гост на Неман Гродно и заличи позитивното си представяне срещу скромния тим на Городея. При нормално обстоятелства, едва ли някога бихме се заинтересували от този шампионат, но в сегашния дефицитен момент от към футбол, всяка точка по света, където се играе най-великата игра заслужава да получи своето подобаващо внимание. Като разгледаме по-детайлно Лигата на Резервите ни прави впечатление, че първенството е изключително резултатно, с някои изключения, разбира се. Но като цяло головете са много, а като качество можем да отличим тимовете от първата шестица, начело с Динамо Минск. Днешния домакини е на дванадесето място, както споменах, със само пет точки в своя актив. Енергетик определено има какво да доказва пред своите фенове, като е друг въпросът, дали ще успее да го стори. Домакините са с отрицателна голова разлика – шест вкарани към девет допуснати попадения, което показва интересна тенденция за тима. За разлика от повечето отбори, които бележат изключително много, Енергетик има изключително сериозни проблеми в своето нападение и тези шест вкарани гола са нищожно малко. Само последният и предпоследният, съответно Городея и Славия са отбелязали по-малко голове. На другата крайност, обаче, е защитата на тима. На пръв поглед, тези девет инкасирани гола може да изглеждат много, но когато сравним с представянето на другите състави ще се изненадаме приятно, че само пет отбора са допуснали по-малко попадения. Енергетик не е съвършен в отбрана, но определено дефанса на бяло-сините се представя много по-класно от атаката. Все пак, ако направим равносметка що се отнася до резултатността в двубоите на домакините, ще видим, че в четири от срещите на тима бяха инкасирани над 2.5 гола. Вероятността днес да видим поне 3 попадения е огромна.

Гостите стартираха великолепно и в първите си три мача спечелиха всичките възможни девет точки. В следващите три кръга, обаче, нещата се сгромолясаха тотално и в тези срещи Смолевичи освен, че записа три загуби, допусна цели тринадесет попадения, при само две отбелязани. Какъв по-добър момент от този, за домакините от Енергетик най-накрая да започнат да бележат? Защитата на Смолевичи наистина е плачевна в последните мачове, а от началото на сезон е допуснала щели шестнадесет попадения, което я прави една от най-слабите в Лигата. В нападение нещата бяха добре в първите кръгове, но в последните мачове се наблюдава сериозен брак и в атакуващ план. Все пак погледнато статистически, единадесет отбелязани попадения за шест шампионатни кръга не е никак лошо постижение. Не споменах, че Смолевичи заема място точно в средата на класирането и влиза в тази среща на осма позиция с девет точки.

Очаквам двата тима да се разиграят, като това е добър момент за домакините да започнат да бележат срещу рехавата защита на Смолевичи. От друга страна, въпреки последните негативни резултати, гостите имат нужната класа в своята атака и могат да затруднят защитата на Енергетик. В крайна сметка смятам, че ще видим много попадения в тази среща. От друга страна си мисля, че заради изключително лошата форма на гостите, шансовете на Енергетик да спечели трите точки е голям. За всеки случай бих се застраховал при евентуално равенство.

Прогноза 1: Над 3 гола ( Азиатска Линия )

Коефициент: 1.70

Прогноза 2: Победа за Енергетик равенство няма залог

Коефицент: 1.60