БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Норич – Ливърпул 15.02.2020 | Прогноза

Домакин: 9.20 | Равен: 5.80 | Гост: 1.30

над 2.5 гола: 1.50 | под 2.5 гола: 2.55





Разликата между първия и последния отбор във времето класиране във Висшата лига е цели 55 точки. Пропастта между Норич и Ливърпул е почти толкова голяма, колкото са и големи дупките по Автомагистрала Тракия на отсечката Пловдив-Стара Загора. Канарчетата спукаха гума прекалено много пъти през този сезон.

Ливърпул е спечелил 18 точки през 2020 година в лигата, толкова имат и Норич, но от началото на кампанията. Днес двама немски специалиста се изправят един срещу друг Даниел Фарке срещу Клоп, първия срещу последния, Норич срещуЛивърпул в битка за една поизгубена чест.

Два са факторите, които могат да обнадеждят домакините за добро представяне днес. Първият е, че след контузия се завръща един от най-креативните полузащитници на отбора Емилиано Буендия. Вторият е, че канаречета са отбелязали поне едно попадение от началото на кампанията на Кароу Роуд в 11 от 12 случея. Определено отбора страда най-вече от защитата си в първия сезон във Висшата лига след завръщането си. Тимът има само 4 сухи мрежи в изминалите 25 кръга и днес очаквам, Тим Крул да извади няколко пъти топката от врата си.

Смятам, че срещата ще бъде резултатна и има доста предпоставки за това. Ако Норич успее да предизвика Ливърпул ще се получи и двуостър мач. Канарчета са отбелязали гол през първото полувреме в последните си 6 домакински мача в лигата.

Мърсисайдци чупят рекорд след рекорд и са се устремили към първа си титла от 30 години насам. Колебливата защита на Норич трябва да внимава изключително много за Роберто Фирмино. Той има 8 гола до тук през кампанията, като всички ги е отбелязал при гостувания. В 88% от мачовете във Висшата лига на червените е падал гол преди почивката. Добри новини за Клоп дойде от лазарета. Садио Мане започна тренировки с отбора след като пропусна последните два шампионати мача. Ливърпул пътува до Испания във вторник вечер за сблъсък с Атлетико Мадрид в първа 1/8 финална среща в Шампионска лига, и с оглед това, сенегалеца е възможно да не бъде рискуван и силите му да бъдат съхранени. Ако той седне на резервната скамейка, по всяка вероятност Ориги ще получи възможността за титулярна изява.

Норич няма много какво да губи и смятам, че ще се опита да играе атрактивен и атакуващ футбол, които ще доведе до пробойни в защитата им, а Ливърпул са смъртоносни през този сезон.

Вероятен стартов състав за Норич: Крул, Арънс, Цимерман, Годфри, Байръм, Тетей, МакЛейн, Буендия, Дуда, Кантуел, Пуки

Вероятен стартов състав за Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Ориги, Фирмино

Прогноза: над 3 гола (азиатска линия)

Коефициент: 1.78