Футболни Прогнози – Висша Лига 16.12.2019 (понеделник)




Типстър: Фенката





21:45чпонеделник

Кристал Палас – Брайтън

Последният мач от 17-ия кръг във Висшата лига противопоставя отборите на Кристъл Палас и Брайтън.

Селхъс парк е стадионът на който са паднали най-малко голове общо и в двете врати от началото на сезона. Феновете на орлите са станали свидетели на 13 гола в изминалите 8 кръга. След тежката програма за Кристъл Палас дойдоха по-добри времена и тимът е в серия от три мача без загуба в лигата. Похвална е играта на отбора в защита, като отбора на Стив Брус има шест сухи мрежи от началото на кампанията. Те са втори по този показател, като единствено Лестър е пред тях със седем. Неприятна новина за мениджъра е отсъствието на защитниците Мамаду Сако и Патрик Ван Анхол. Очаква се Макс Майър да е възстановен и да е на разположение за днешния мач.

За чайките участие няма да може да вземе Дейл Стивънс, който е с натрупани картони. Соли Марч и Арън Конали лекуват, контузии и няма да могат да помогнат на отбора си  тази вечер. Формата на Брайтън като гост не е задоволителна, като отборът записа само една победа в последните седем мача далеч у дома. В споменатата серия тимът загуби 5 пъти и допусна 14 гола в своята врата. Последният кръг чайките записаха равенство с Уулвс, като не можаха да опазят преднината си и срещата приключи при резултат 2:2.

Смятаме, че Стив Брус ще извади някой трик от ръкава си и ще победи по-младия си опонент в лицето на Греъм Потър. Брайтън играят нападателен футбол, който е подходящ за контраатакуващия стил на орлите, а на тях не им трябват много положения пред гола, за да накажат госта си.

Прогноза: Победа за Кристал Палас

Коефициент: 2.55