Футболни Прогнози – Серия А 14.12.2019 (събота)




Типстър: Италианеца





16:00чсъбота

Бреша – Лече

Бреша посреща Лече в първия мач на 16тия кръг в Серия А. Домакините назначиха отново Еуженио Корини, когото бяха уволнили само преди няколко седмици. Назначения на негово място Фабио Гросо се провали тотално и това доведе до неговото скорошно освобождаване. В крайна сметка повторния „ дебют ” на Корини бе повече от успешен и Бреша постигна първия си успех в последните девет срещи, побеждавайки СПАЛ с 1 – 0. Този успех срещу пряк конкурент в битката за оцеляване е жизнено важен за Марио Балотели и компания, които ще могат да влязат с повече спокойствие и самочувствие в днешната среща. Иначе преди позитивния резултат в предния кръг, формата на Бреша под ръководството на Фабио Гросо беше плачевна. Тимът спечели само една единствена точка в последните си девет срещи при домакинското равенство 0 – 0 с Фиорентина. За днешната среща ще липсват Жоронен, който е контузен и наказания Цистан.

При гостите от Лече положението също не е много розово, но със сигурност настроението при момчетата на Фабио Ливерани е по – приповдигнато от това на домакините. Гостите са на 15тата позиция, имайки преднина от пет точки пред днешния съперник. Изключвайки разгромната загуба за Купата на Италия с 1 – 5 от СПАЛ, Лече стабилизира игрите си наполедък, като в лигата има само една загуба в последните си осем срещи. Въпреки това само една от тези срещи беше спечелена, като всички останали завършиха наравно. Поради тази причина гостите все още са в дъното на таблицата. Момчетата на Ливерани печелят по – голяма част от точките си като гост, което ще направи днешната среща изключително оспорвана и интересна. Гостите имат повече проблеми в състава си, като срещата поради контузии пропускат Манкосу и Мачариело, докато Лучони и Петричоне са наказани.

Бреша се представя ужасяващо като домакин и все още няма победа на собствен терен. Въпреки победата в предния кръг, проблемите за тима на Корини остават. За сметка на това Лече играе чудесно далеч от дома и по – голяма част от точките на състава бяха спечелени далеч от Виа Дел Маре. Очакваме проблемите на Бреша да се задълбочат, а Лече да демонстрира по – високата си класа, успявайки да „ излъже “ домакините.

Прогноза: Победа за Лече

Коефициент: 3.50





19:00чсъбота

Наполи – Парма

Наполи приема Парма в опит да спре негативната си поредица от седем мача без успех в Лигата. Домакините са на нетипичната за тях седма позиция във временното класиране. Всички слагаха Наполи за основен конкурент на Ювентус в борбата за титлата преди началото на сезона, но за жалост на Неаполитанците нещата се развиха по коренно различен начин. В последно време нещата очевидно не вървят добре и обстановката в отбора е обтегната. Тимът не е бил в толкова слаба форма от години и записа общо девет поредни мача без успех във всички турнири. Все пак, на фона на лошото представяне в шампионата, Наполи успя да се класира напред в Шампионската Лига, след категорична победа с 4 – 0 над Генк през седмицата. Изненадващо или не, точно след този успех последва и уволнението на Карло Анчелоти. Слуховете за неговото освобождаване на бяха отскоро и в крайна сметка то е факт. На негово място бе назначен Дженаро Гатузо, който ще направи дебют в днешната среща.

Парма се представя добре и е се утвърди в горната половина на таблицата. Гостите са на осмата позиция, с равни точки с днешните си домакини. Пармалатите не могат да се похвалят с особено постоянство в изявите си, но все пак резултатите им като гост са прилични. В предния кръг бе победен тимът на Сампдория с 1 – 0, като това бе и първата визита на Пармалатите, в която те не допускат гол. Преди това бяха направени три поредни равенства като гост.

Наполи е във слаба форма, което доведе и до уволнението на Карло Анчелоти. Успехът в Шампионската Лига не променя ситуацията за тима на домашната сцена, където поредицата без успех все още продължава. Гостите играят прилично, но е ясно че Неаполитанците са много по – класния тим. Смятаме, че е време домакините да запишат успех, а и знаем как действа назначаването на нов наставник, поне в първите мачове след това. Прогнозираме, че Наполи ще прекъсне негативната си серия и ще се върне на победния път с убедителна победа.

Прогноза: Победа за Наполи + над 2.5 гола

Коефициент: 1.75





21:45чсъбота

Дженоа – Сампдория

Дженоа се изправя срещу градския си съперник Сампдория в последния мач от съботната програма в Дерби Дела Лантерна, или иначе казано Дербито на Генуа. Наречено е на морския фар в града, който се казва Торе дела Лантерна. Интересен факт е, че това е единственото престижно дерби в Италия, което се провежда в пристанищен град. И до тук с интересните факти, защото в представянето на двата тима няма нищо интересно. Напротив – изходните позиции на двата отбора в днешното дерби са плачевни. „ Славните “ отбори на Генуа са на дъното на таблицата, което пък от своя страна ще направи срещата още по ожесточена и оспорвана. Символичните домакини от Дженоа са на 18та позиция с 11 точки. Отборът на Тиаго Мота е допуснал цели 30 гола, което го прави тимът с най – слабата защита в шампионата, от където всъщност идват и основните проблеми на отбора. Показателно за състоянието на защитата е предния двубой на тима. Грифоните записаха 2 – 2 на гости на Лече, като на почивката водеха с 2 – 0, но за тяхно съжаление защитата им отново не издържа и изпусна комфортния си аванс в срещата. Днес Тиаго Мота ще се изправи срещу почти двойно по – възрастния от него Клаудио Раниери, като за загубилия срещата това може да е последен мач начело на отбора си.

Сампдория е с една точка в повече е точно над съгражданите си и с една позиция по – нагоре в класирането. Атаката на тима е отбелязала само 12 попадения, което я прави една от най – слабите в цялото първенство. Всички помислиха, че най – накрая тимът се съвзема и е на път да се измъкне от дъното с постигнати две победи и две равенства, когато дойдоха болезнените загуби първо от Каляри от 3 – 1 до 3 – 4 като гост и домакинската загуба от Парма с 0 – 1. Днес загуба може да струва скъпо, както поста на Раниери, така и задълбочаване на кризата в тима.

Баланса между Дженоа и Сампдория само в Серия А до този момент е 16 победи за Грифоните, 25 равенства и 24 загуби в полза на символичните гости днес. А в последните 3 сезона, което е по-важно, Сампдория има 4 победи и 2 равенства, като резултатността е ниска и в пет от срещите е била под 2.5 гола. Очакваме изключително напрегнат мач, тъй като залогът и за двата тима е изключително висок. Смятаме, че това ще е изключително нервен и нерезултатен мач.

Прогноза: под 2.5 гола

Коефициент: 1.85