БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Пайде - Вилянди 19.05.2020 | Прогноза

Домакин: 1.07 | Равен: 10.00 | Гост: 26.00

над 3.5 гола: 1.58 | под 3.5 гола: 2.35

Във вторник вечер ще станем свидетели на европейски футбол, нещо което не ни се беше случвало доста отдавна, но вече е факт. Първа от прибалтийските държави Естония реши да рестартира шампионата си. Майстерлига беше спряна след изиграването на 1-ия кръг от началото на март. След малко повече от два месеца днес ще станем свидетели на първите срещи от 2-ия кръг на надпреварата. Шампионатът на Естония е доста резултатен и предлага страхотни футболни емоции. Отборите, които участват в него са 10, като играят общо 36 кръга по между си. Първият по точки печели титлата и получава правото на участие в Шампионска лига. Вторият и третият се класират в турнира Лига Европа, а последния тим изпада в по-долна дивизия. Водачът във временното класиране Пайде Линамеесконд посреща Вилянди Тулевик.

Домакините логично са лидери в таблицата, заради гръмката победа, която постигнаха срещу Талина Калев на старта на шампионата. Пайде вкараха цели 8 гола, като гост на съперника си. С хеттрик в срещата се отличи новото попълнение на тима Джоузеф Салист. През миналата кампания малко не достигна на тима да се класира в местата даващи право за участие в Лига Европа. Пайде вкара впечатляващите 75 гола и допусна едва 30, но тези показатели се оказаха недостатъчни и съставът остана на 4-то място. След гръмкото начало на сезон 2020 си личи, че тимът е крайно мотивиран да подобри позицията си от преди една година. Мениджърът на отбора Вячеслав Заховайко води клуба от 2016 година и това помага изключително много на играчите му. Последните 3 шампионатни мача с участието на Пайде завършиха с над 3.5 гола, като очаквам и днес с лекота да се покрие тази линия. Отборът бележи доста, но не е имунизиран срещу грешки в защита. Впечатление прави, че тимът няма суха мрежа вече 6 поредни мача в лигата. Дали Заховайко е успял да разреши проблемите в отбрана или гостите  ще се възползват от възможностите открили се пред тях предстои да разберем.

Двата отбора завършиха с 46 точки разлика миналата кампания. Вилянди заеха 7-то място, като допусна 75 гола в 36 изиграни мача. Тимът печели основно точки у дома и днес на терена на един от фаворитите в лигата ще му е изключително трудно. Гостите в срещата имат само една победа в последните 12 мача далеч от дома, записвайки 8 поражения и 3 равенства в тази серия. 7 от споменатите срещи са приключили с над 3.5 гола. Вилянди няма суха мрежа в лигата от 11 мача насам, очаквам днес да продължат тази негативна поредица.

Наричат Пайде Естонската Барселона, очаквам от тях да покажат резултатна и интригуваща игра подобно на испанския си еквивалент и срещата да приключи с поне 4 гола общо в двете врати.

Вероятен стартов състав за Пайде: Тум, Сане, Гуртухага, Касе, Муле, Суза, Каприоли, Салист, Мосинков, Кубер, Ела, Лутс

Вероятен стартов състав за Вилянди Тулевик: Ном, Алик, Жукам, Русалу, Дабровски, Ланг, Капър, Комисаров, Ринерг, Морски, Каск

Прогноза: над 3.5 гола

Коефициент: 1.58