БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Душанбе-93 - Файзканд 18.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.70 | Равен: 3.70 | Гост: 2.40

над 2.5 гола: 1.60 | под 2.5 гола: 2.35

Програмата за 3-ия кръг на Висша лига Таджикистан противопоставя един срещу друг отборите на Душанбе-93 и Файзканд. Това е второ поредно дерби между новаци в шампионата, след като миналия уикенд домакините в днешната среща мериха сили с Локомотив-Памир. Третият отбор подвизаващ се от тази година в най-високия футболен ешелон в страната.

Душанбе-93 се представя ужасно от началото на кампанията, като няма все още отбелязан гол и е допуснал 8 във вратата си след първите два кръга. Логична е и позицията на тима във временното класиране на незавидното 10-то място без спечелени точки. Най-притеснителното за отбора може би е липсата на голове. Очаквам днес срещу тим, който се предполага, че е от неговата черга нападателите на Душанбе-93 да се отпушат и тимът да вкара първия си гол в лигата.

Файзканд лети високо от началото на сезона. Отборът е новак в цялостния смисъл на думата. Тимът от област Восе за първи път в историята си се класира във Висшата лига на Таджикистан. Ръководството направи един гениален ход, за който предстои да разберем дали ще донесе желания резултат. Целта пред тима е оставане в лигата, а за нейното постигане в края на месец март беше назначен известният специалист Тохир Муманов за мениджър на отбора. Визитката на новия наставник е отлична. През сезон 2017, той направи ЦСКА-Помир вице-шампиона на страната. Предпочитаната от Муманов схема на игра е 4-3-3 и спрямо резултатите на отбора до тук си личи, че тя сработва отлично. Срещите с участието на Файзканд са изключително резултатни, като са паднали 9 гола общо в двете врати след 2 изиграни кръга. За разлика от днешния си съперник, тимът няма проблеми да бележи и е вкарал 5 от споменатите голове. Последният кръг, отборът изненада мнозина футболни анализатори печелейки трите точки срещу  Регар ТаДаз с резултат 3:2. Победното попадение в срещата беше реализирано от новото попълнение на тима Вайсидан Сафаров, като той бе избран и за играч на мача. Футболистът беше нает от изключително класния тим на Худжанд и определено показва класата си още в първите срещи. Днес на него и компания ще се разчита да бележат попадения срещу и без това доста разклатената отбрана на домакините.

Очаквам Душанбе-93 най-сетне да открие головата си сметка, тъй като Файзканд показа слабости във фаза защита след първите срещи в лигата. Гостите допускат, но и бележат попадения, заради това моята прогноза е за поне три гола в срещата.

Вероятен стартов състав за Душанбе-93: Караев, Ергашев, Имоназаров, Хамидов, Рузиев, Абдулоев, Алимарданов, Расулов, Амину, Джонс, Рашидбеков

Вероятен стартов състав за Файзканд: Исмоилов, Рустамов, Сафаров, Тухтасунов, Раджабов, Ковушо, Муродов, Азизов, Гулумарод, Курбонов, Моротов

Прогноза: над 2.5 гола в мача

Коефициент: 1.60