БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Динамо Минск - Шахтьор Солигорск 30.05.2020 | Прогноза

Домакин: 3.15 | Равен: 3.15 | Гост: 2.40

над 2.5 гола: 2.30 | под 2.5 гола: 1.60

Динамо Минск посреща в своя дом Шахтьор Солигорск в мач от 11-ия кръг на беларуската Висша лига. Двата тима са разделяни от 5 точки във временното класиране. Домакините се намират в долната част на таблицата, а миньорите подобриха формата си и се изкачиха до 4-то място преди началото на кръга.

През април месец ръководството на Динамо Минск реши да смени мениджъра Сергей Гуренко с опитния специалист Леонид Кучук. Новият наставник донесе със себе си позитиви за отбора, като бяло-сините започнаха да владеят доста повече топката. Все още е доста рано да правим заключение дали отбора ще успее да стигне до по-предни позиции. Една част от играта на тима остава константа без значение треньорския пост. Изпълнението на ъглови удари в срещите на Динамо Минск са доста често явление. Пред собствена публика този показател за тима е впечатляващ. В последните 4 домакински мача в лигата, бяло-сините са изпълнили средно по 9.5 корнера. Средно в срещите на тима се печелят по 10.10 ъглови удара общо. Определено Динамо Миснк обича да изпълнява корнери, като го прави по 6,30 средно на мач. В същото време допуска по 3.90. С оглед, че срещата е на стадиона на Динамо Минск смятам, че спечелените корнери от тимът ще са доста и ще са основно оръжие за заплаха на противниковата врата.

Последният кръг Шахтьор Солигорск победи категорично Белшина с 4:0. Тимът е в чудесна серия, като не е допуснал гол с в последните 5 шампионатни мача. В тази серия играчите на Юри Вернидуб са спечелили 4 срещи и само веднъж завършиха наравно. Като гост, обаче тимът редува победи и равенства, заради това трудно бих предположила какъв ще е крайния изход на сблъсъка. Подобно на Динамо Минск и Шахтьор Солигорск, често печелят правото да изпълнят ъглови удари. Средно в срещите с тяхно участие падат по 11.4 на брой. Тимът печели обичайно по 6.50 корнера на мач и допуска такава близост до наказателното си поле средно по 4.90. Споменах за колебливата форма на миньорите като гост, но тя не им пречи да изпълняват средно по 7.75 корнера в последните 4 шампионатни срещи далеч от дома.

Ако сухата статистика ви дойде малко в повече, спокойно има още. Съперничеството между двата тима, също накланят везните към залог за корнери в срещата. В последните 4 мача между двата отбора са изпълнени средно по 13 ъглови удара, очаквам и днес да видим доста такива положения в търсене на попадения.

Вероятен стартов състав за Динамо Минск: Плотников, Горопевшек, Динга, Сухоцкий, Швецов, Климович, Данило, Козлов, Павловски, Шитов, Бахар

Вероятен стартов състав за Шахтьор: Гутор, Бегунов, Хадаркевич, Сачивко, Антич, Кендъш, Селява, Иванович, Диасамидзе, Баланович, Лисакович

Прогноза: над 9.5 корнера

Коефициент: 1.75