БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

БАТЕ Борисов - Рух Брест 04.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.33 | Равен: 5.75 | Гост: 9.50

над 2.5 гола: 1.70 | под 2.5 гола: 2.15

 

Какво се случва с БАТЕ Борисов? Хегемонът в беларуския футбол стартира кампанията с две поредни поражения от тимове като Енергетик и Славия, като тотално шокира своите фенове със слаба и безидейна игра. Наистина не виждам логично обяснение за тези резултати, като по-точно не виждам обяснение за начина, по който игра БАТЕ. Ако приемем, че всеки тим може да няма късмет и да запише няколко лоши резултата, то бихме повярвали, че случаят с тима от град Борисов е такъв. Само че, това не може да бъде обяснението на въпросната ситуация, тъй като отборът на БАТЕ просто не игра в тези срещи. В двубоя срещу Славия, тогавашните гости си „дадоха зор“ точно за 20 минути и след това бяха пълни фигуранти на терена. Изобщо, играта на тима в първите две срещи е крайно необяснима, като е време отборът да покаже истинското си лице. Ясно е, че са минали само два кръга и борбата за титлата е едва в началото на своя разгар, но подобна игра на тим, печелил шампионата цели 13 поредни пъти е просто разочароваща. Както споменахме БАТЕ спечели всички титли от 2006 година до миналия сезон, когато бе свален от върха от съгражданите на днешните си съперници Динамо Брест. Днес ще разберем дали момчетата на Кирил Алшевский ще се върнат на победния път или ще допуснат нов негативен резултат, който ще разклати сериозно стола на наставника.

Гостите от Брест са далеч по-скромния тим в исторически план, като единствената титла в тяхната витрина е през 2018 година, когато спечелиха втора дивизия ( третото ниво в беларуския футбол). Още след първия си сезон във първа дивизия, Рух спечели промоция във Висшата Лига. Така че, можем да смятаме самото участие в първенството на най-добрите в Беларус като изключителен успех за отбора от Брест. Към момента Рух има три точки в своя актив, след като в първия кръг победи изненадващо отбора на Динамо Минск с 1-0, а след това загуби от Енергетик със същия резултат. Малко вероятно е да видим поредна изненада от страна на днешните гости, тъй като БАТЕ ще влезе в тази среща изключително мотивиран да опита отново вкуса на победата. Все пак съм изключително любопитен да видя как ще се представят гостите и до колко ще успеят да затруднят своя съперник.

БАТЕ е абсолютния фаворит днес и ще бъде крайно изненадващо, ако тимът от Борисов не спечели срещата. Очаквам домакините да отбележат много попадения и да възвърнат накърненото си самочувствие.

Вероятен стартов състав за БАТЕ: Чичкан, Настич, Филипович, Копитович, Филипенко, Стасевич, Некхайчик, Вилумсон, Бага, Милич, Скавуш

Вероятен стартов състав за Рух Брест: Начаев, Ковтун, Уилиам, Колпачук, Тикхоновский, Гречикхо, Седко, Концевой, Морозов, Диало, Богомолский

Прогноза: Над 2.5 гола

Коефициент: 1.70