БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Алтин Асир - Ашхабад 04.05.2020 | Прогноза

Домакин: 1.30 | Равен: 4.30 | Гост: 6.80

над 2.5 гола: 1.75 | под 2.5 гола: 1.89

 

Хегемонът Алтин Асир посреща летящия тим на Ашхабад. Домакините имат затруднения през този сезон, но в миналия шампионатен кръг записаха изключително важна победа срещу временния лидер Ахал. Така в шестия шампионатен кръг Алтин Асир влиза на трета позиция, изоставайки на три точки от върха и само на един пункт от днешния си опонент Ашхабад. Домакините все още не познават поражението, но трите равенства до момента не им позволяват да се изкачат на върха в таблицата. Те ще търсят задължително победата днес, но срещу себе си ще имат изключително мотивиран съперник, който се намира в блестяща форма. Домакините спечелиха първенството в последните шест години и могат да бъдат наречени туркменистанския Лудогорец. Отборът е млад, създаден преди дванадесет години, като още на втората година от основаването си печели Купата на страната. Още от тогава става ясно, че тимът е създаден да печели титли, като това наистина се случва. От 2014 година насам, отборът спечели шест шампионски титли, и още три пъти Купата на Туркменистан. Амбициите, разбира се, са за поредна титла, но тази година ще бъде по-трудно от обикновено, поради чудесната форма на Ахал и на днешния съперник Ашхабад. Със сигурност ще видим страхотна среща за нивото на това първенство, като победата на домакините не е напълно сигурна.

Гостите стартираха сезона с равенство и загуба, като нищо не предвещаваше последвалите три поредни победи. Енергетик, Мерв и Небитчи усетиха мощта на Ашхабат и напуснаха срещите с днешния си опонент победени. Прави впечатление, че гостите не се разписаха само в един от мачовете си, като това беше откриващата среща с Шагадам, завършила при нулево реми. В останалите си двубои, Ашхабад неизменно отбелязва поне едно попадение, като е много вероятно да го стори и днес. Тимът на гостите не е случаен, като в своята история е печелил два пъти Йокари Лигата, а това се случва през 2007 и 2008 година. През 2007 отборът печели и Суперкупата на страната.

Домакините също се разписват във всеки един мач от началото на сезона, като смятам, че днес няма как да не го направят отново. Като добавим резултатната победа с 5-2 на Ашхабад срещу Небитчи в миналия шампионатен кръг, нагледно разбираме в каква форма се намира атаката на гостуващия тим. За това смятам, че залогът Гол / Гол е един от най-резонните за този двубой, а коефициентът от над 2 не е за изпускане.

Вероятен стартов състав за Алтин Асир: Астанов, Сапаров, Чариев, Бабажанов, Атаиев, Аширов, Гюргенов, Тачназаров, Балаков, Титов, Турсунов

Вероятен стартов състав за Ашхабад: Гараев, Йовезов, Саркисов, Сатликов, Байрамов, Гелдиев, Товакелов, Бердиев, Оразов, Овезов, Гурбанов

Прогноза: Гол / Гол

Коефициент: 2.13