БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Ахли Ал Калил - Хилал Ал Кудс 18.03.2020 | Прогноза

Домакин: 2.10 | Равен: 3.05 | Гост: 3.40

над 2.5 гола: 2.05 | под 2.5 гола: 1.75

 

В 20-тия кръг на палестинската Уест Банк Лига има изключително интригуващи сблъсъци. Днес ще бъде изиграно едно от дербитата на палестинския футбол между съставите на Ахли Ал Калил и Хилал Ал Кудс. Домакините имат само две точки аванс пред своите конкуренти, като двата тима заемат съответно трето и четвърто място във временното класиране. Борбата за титлата изглежда е приключила отдавна, тъй като лидера Марказ Балата има солиден аванс от седем точки пред втория Шабаб Ал Амари. Битката за второто място, обаче, ще бъде люта до последния мач от кампанията. Шест точки делят втория от петия във временното класиране, така че точките в днешния мач са изключително ценни и за двата тима. До погледнем представянето на домакините от Ахли Ал Калил. Момчетата на Амджат Сандоя се представят феноменално в шампионата, като в последните си 15 срещи имат само една загуба. В този период са записали девет победи и пет равенства. Това говори за уникалното състояние, в което се намира състава, като ако продължи с това си представяне, шансът да атакува дори втората позиция е огромен. Мениджърът Сандоя ще може да разчита на всички основни играчи, което ще позволи на Ахли Ал Калил да демонстрира чудесната си форма и срещу днешния си съперник. Домакините имат едни от най-верните фенове в шампионата, като стадион Хюсеин Бин Али е винаги пълен до краен предел. Жителите на град Хеброн обожават футбола и не пропускат да  напълнят китния си осемхиляден стадион. Остава и ние да видим дали това ще е достатъчно за момчетата на Амджат Сандоя да продължат победния си рейд към второто място в лигата.

Гостите също се представят добре, като изостават само на две точки от днешните си домакини. Хилал Ал Кудс записа само една загуба в последните си девет срещи, като притеснителното е, че това поражение дойде преди две седмици, а след това последва равенство. Така в последните си две срещи, гостите спечелиха само точка, с което се свлякоха до четвъртата позиция в таблицата. Интересно е, че седем от последните осем срещи на тима завършиха с под 2.5 гола в тях, което демонстрира нагледно ниската резултатност в мачовете на тима. Това, от своя страна, говори за сериозна класа в защита и проблеми с реализирането на положенията пред противниковата врата. Интересно е да кажем, че феновете на гостите също са много дейни и със сигурност ще има агитка пропътувала разстоянието от град Ал-Рам до Хеброн. Амджет Таха също ще разчита на основния си състав, а това е предпоставка да видим чудесно дерби, като в тази част на света, това не означава, че непременно ще видим много попадения.

Важно е да отбележим, че в това първенство рядко се получават много резултатни срещи, особено когато става въпрос за дербита. Споменахме за големия брой срещи под 2.5 гола за гостите. Ситуацията при домакините от Ахли Ал Калил е сходна, като те са участвали само в един мач от последните си осем двубоя, в които са били вкарани повече от два гола. За това, съвсем по пътя на логиката смятам, че тази среща също ще бъде нискорезултатна, което няма да я направи по-малко интересна за наблюдаване.

Вероятен стартов състав за Ахли Ал Калил: Швейки, Абумайзер, Двайк, Харби, Шариф, Салем, Хасан, Албадан, Ал Хелман, Дауд, Джабари

Вероятен стартов състав за Хилал Ал Кудс: Хамаде, Юсеф, Мохамед, Салах, Абумаяла, Дарвиш, Сабах, Самар, Йеймън, Ал Хабиби, Байдун

Прогноза: Под 2.5 гола

Коефициент: 1.75