Футболни Прогнози – Висша Лига 14.12.2019 (събота)




Типстър: Фенката





14:30чсъбота

Ливърпул – Уотфорд

17-ия кръг във Висшата лига стартира с двубой между Ливърпул и Уотфорд. Първият в класирането срещу двайстия.Това е 35-та среща между отбори в двата края на таблицата в историята на шампионата, като логично лидерът е спечелил 24 пъти, записани са шест равни мача и четири победи за последния в класирането.

Днес Уотфорд има доста сериозна задача да се опита да затрудни максимално мърсисайдци. Тимът на Юрген Клоп си осигури продължаване в Шампионска лига през седмицата със записана втора суха мрежа срещу Залцбург. Ливърпул със сигурност ще посрещне Коледа на върха и крачи уверено към мечтаната титла. Интересна статистика в играта им е, че отборът е реализирал цели 10 гола с глава от началото на сезона, като Върджил Ван Дайк е отбелязал три от попаденията.

Найджъл Питърсън е третия назначен треньор начело на Уотфорд от началото на кампанията, а са изминали едва 16 кръга. Неговата задача изобщо не е лесна и тимът продължава да е без победа от четири мача насам и с актив само от 9 точки. Да, отборът е последен, да, отборът не печели мачовете си дори и срещу по-скромни тимове, но се забелязва подобрение в защита. Статистиката на стършелите показва, че те са допуснали само един гол в последните десет шампионатни мача през първото полувреме на срещите си. Да, след почивката нещата се объркват и тимът инкасира голове и губи точки, но в началото на срещите си стои стабилно.

Уотфорд не са се разписвали в девет от двубоите си през този сезон, а Ливърпул нямат мач без отбелязан гол. Както споменахме задачата на стършелите няма да е никак лесна да опазят вратата си, но смятаме, че ще успеят да удържат Ливърпул до почивката.

Прогноза: ПП Ливърпул под 0.5 гола

Коефициент: 3.25





17:00чсъбота

Челси – Борнемут

Греъм Скот ще изведе съставите на Челси и Борнемут в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Въпреки не убедителните игри последно време сините от Лондон все още са в Топ 4 с преднина от 5 точки пред петия. Черешките са само на точка от зоната на изпадащите на незавидната 15-та позиция преди началото на кръга.

Челси допусна три поражения в последните си четири шампионатни мача и днес ще търсят категоричен успех у дома. Единствено отборът на Манчестър Сити има отправени повече удари към противниковите врати в изминалите кръгове от кампанията, след тях са момчетата на Франк Лампард, които са имат  средно по 17.1 шута на мач.

Борнемут е разкъсван от контузии, като в последният кръг срещу Ливърпул тимът даде свидна жертва и Нейтън Аке напусна терена с контузия. Освен основния защитник на отбора и другия такъв Стив Кук също лекува травма. В лазарета са общо осем играча на черешките. Калъм Уилсън и Джошуа Кинг, също няма да могат да вземат участие в срещата. Борнемут загуби последните си шест шампионатни визити в Лондон, като е допуснал 20 гола. Пет поредни кръга, пет загуби с инкасирани 11 гола и едва 4 отбелязани. Това е статистиката на играчите на Еди Хаул, който има сериозен повод за притеснение.

Нито веднъж в последните 15 мача между двата тима във всички турнири не се е стигало до равен резултат. Челси спечели 11 пъти в споменатата серия и смятаме, че и днес на Стамфордбридж ще постигнат категоричен успех. Прекалено много са пробойните в защитата на черешките и точно срещу Челси прогнозираме, че ще допуснат доста попадения. Атаката им от друга страна е изключително ялова и нищо добро не ги чака в събота следобед с играта, която демонстрират.

Прогноза: Победа за Челси + над 3.5 гола

Коефициент: 2.23





17:00чсъбота

Шефилд Юнайтед – Астън Вила

Шефилд Юнайтед посреща Астън Вила в поредната битка между новаци в лигата този сезон.

Остриетата са в горната част на таблицата със спечелени 22 точки, а днешния им съперник е на 17-та позиция като при евентуална загуба днес Вила дори може да попадне в зоната на изпадащите. Определено напрежението над играчите на Дийн Смит е по-голямо. Астън Вила са записали само две победи в последните 29 мача, като гост във Висшата лига. Интересното е, че те са дошли срещу новаци в лигата и днес тимът ще се надява на позитивен резултат. За съжаление един от основните защитници на тима е с травма-Тайрон Мингс, но дори и с него в състава Вила допускат доста попадения. В последните три шампионатни мача тимът инкасира осем гола и вкара четири.

Историята между двата отбора показва изключително резултатно съперничество, като в последните шест мача във всички турнири между двата тима са паднали 23 гола общо. Шефилд Юнайтед не играе много успешно тук на Брамал Лейн, като е допуснал четири загуби до момента през кампанията. Единствено повече поражения у дома са допуснали отборите на Норич, Саутхемптън и Уест Хям. Отборът на Крис Уайдър разчита на статичните положения и центрирани високи топки в играта си. Днес прогнозираме доста попадения, а повод за това дава и статистиката на Астън Вила. Те са тима в лигата допуснал най-много попадения с глава(8)до момента, което е добре дошло за нападателите на домакините.

Нашата прогноза е за пореден голов спектакъл между Шефилд Юнайтед и Астън Вила.

Прогноза: над 2.5 гола

Коефициент: 1.86