Футболни Прогнози – Висша Лига 03.12.2019 (вторник)




Типстър: Маестрото





21:30чвторник

Кристал Палас – Борнемут

Кристал Палас посреща Борнемут в първия двубой от междинния кръг във Висшата Лига.

На пръв поглед и двата състава не се намират в най-добрата си форма, след като записаха само по една победа в последните си 5 шампионатна мача, придружена от 3 загуби и едно равенство. Статистиката показва абсолютен паритет, но всъщност нещата не стоят точно така!

Последните 5 мача за Кристал Палас бяха огромно предизвикателство. Всичко започна с престижно равенство срещу Арсенал, което бе постигнато с много себераздаване и изтощаване до краен предел. В последствие бяха регистрирани три загуби от Лестър, Челси и Ливърпул. Във  въпросните три загубени двубоя, Палас игра изключително достойно въпреки негативните резултати.  В последния кръг обаче, те взеха своето и надиграха Бърнли като гост с 0:2.
Освен от доброто колективно представяне, Рой Ходжсън може да бъде много доволен и от позагубилата се напоследък звезда на отбора Уилфред Заха, който успя да реализира по едно попадение в последните два двубоя.

Що се отнася до тима на Борнемут, неговата негативна серия не изглеждаше очакване с оглед по-леката им програма през последните седмици. Тимът записа три поредни поражения в последните си три двубоя, губейки от Нюкасъл, Уулвърхяптън и Тотнъм. Наставникът на гостите днешния двубой (Еди Хау) трябва да е сериозно притеснен от факта, че във всеки един от тези три двубоя Борнемут допусна по минимум 2 гола в своята врата. Свикнали сме мачовете в които е замесен Борнемут да са резултатни, но това идва малко в повече.

Последният двубой, в който тези два отбора се изправиха един срещу друг, бе на 12ти май тази година, когато Палас излезе крайния победител в головото шоу завършило с 5:3. Много е възможно и днес да станем свидетели на нещо подобно, с оглед добрата игра на Кристал Палас, които могат да накажат колебливата отбрана на гостите си от Борнемут.

Прогноза: Кристал Палас да отбележи два или повече гола

Коефициент: 2.15





22:15чвторник

Бърнли – Манчестър Сити

Бърнли посреща Шампиона на Англия – Манчестър Сити, в късния двубой от днешната футболна програма.

Домакините заемат десетата позиция във Висшата Лига и мисията им за оцеляване в елита изглежда се движи по-добре от плануваното. Можем да обобщим представянето на Бърнли по много простичък начин – тимът губи всички мачове срещу отборите от горната половина на таблицата и успява да вземе своето срещу тези от долната.
Наставникът на тима Шон Дайк много добре е преценил капацитета и възможностите на футболистите, с които разполага и много често изглежда, че те пестят сили в мачове подобни на днешния. Този прагматизъм и липсата на мотивация за големи победи не говори добре за клуба изначалано, но това е дълга тема….

Манчестър Сити влиза в този двубой изоставайки на цели 11 точки от лидера Ливърпул. Звездната селекция на Гуардиола е в най-тежкия си период от доста години насам. Синята част на Манчестър е затихнала след постигнатата само една победа в последните 5 мача на своите любимци. Равенство срещу Аталанта в ШЛ, последвано от загуба срещу Ливърпул, лъч надежда с победата над Челси, отново равенство в ШЛ (този път срещу Шахтьор), а за финал – равенство срещу Нюкасъл. Това е серията, която буквално е на път да пробвали сезона на Манчестър Сити! Каква обаче е причината за тази лоша серия!?
Традиционно Сити е най-резултатния отбор във Висшата Лига и често бележи по 3-4 или повече голове в своите мачове. Резултатната игра в нападение се превърна в тяхна запазена марка и  ако се постигне успех с един гол разлика, започва да се говори за слаба игра, колебливост и какво ли още не. Липсата на достатъчно голове е единствения проблем в играта на Сити в последните им 5 мача. Липсата на Агуеро в последните два от тях не е оправдание за Гуардиола, защото той разполага с достатъчно потенциал на резервната скамейка. Причината се крие някъде в психиката на отбора, която най-вероятно е повлияна и от разконцентриращите за повечето футболисти – прекъсвания за мачове с националните отбори. Много често паузите за квалификации за Европейско или Световно Първенство, оказват сериозно влияние върху представянето на големите отбори, чиито футболисти много често са хората, от които се очаква себераздаване и в мачовете с националната фланелка.

Днес очакваме Сити да се отърси от всичко, което се случи в последните седмици и да се върне на победния път. Дори и без Агуеро, момчетата на Гуардиола могат да разпердушинят страхливия отбор на Борнемут, който няма навика да се раздава в мачове като днешния!

Прогноза: Победа за Манчестър Сити с три или повече гола разлика

Коефициент: 2.70