БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Витал'О - Месагер Нгози 28.03.2020 | Прогноза

Домакин: 3.60 | Равен: 3.25 | Гост: 1.95

над 2.5 гола: 2.30 | под 2.5 гола: 1.60

МАЧЪТ Е ОТЛОЖЕН!

В събота лидера в класирането във Висшата лига на Бурунди Месагер Нгози ще пропътува разстоянието до Бужумбура, за да се изправи срещу Витал'О.

Домакините заемат 4-то място преди началото на кръга без реален шанс да настигнат водачите в класирането. Днешната среща е от 27-ия кръг, а до края на шампионата остават само 4. Да участваш в борбата за титлата е познато чувство на Витал'О, тъй като те са един от най-титулуваните отбори в Бурунди, със спечелени 20 титли и 14 отличия за купата на страната. Последните години обаче, отборът изживява криза и му е трудно да се върне към славните времена. Така е и през настоящата кампания, цели 14 точки делят днешните съперници. Съставът на домакините е по-опитния. Средната възраст на играчите на Витал'О е 29.2 години, но опитът не винаги е предпоставка за добри резултати. Формата на тима спадна рязко и те подобно на породист кон, изостанаха в надпреварата за първото място по някое време през сезона. Тимът няма успех в три поредни кръга, като последния дори загуби на терена на Атлетико Олимпик с 2:0, които се намират в долната част на класирането.

Претендента за титлата Месагер Нгози по шампионски е в серия от 10 мача без загуба. Това изречение повече подхожда на обявяване на среща между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, но това е тема на друг разговор. Да се върнем на днешният вълнуващ сблъсък в Лига-А на Бурунди. Прави впечатление, че лидерът в класирането е вкарал почти еднакъв брой голове и като домакин, и като гост. От общо 43 до тук през сезона 22 са пред собствена публика и 21 далеч от дома. Очаквам днес, отборът да отбележи поне два гола във вратата на съперника си нещо което направи в 4 от последните си 5 гостувания. В тази серия от 5 мача Месагер Нгози е вкарал 11 гола на чужд терен. В 26-ия кръг тимът измъкна ценна точка срещу прекия си конкурент за титлата Мусонгати, след като отбеляза изравнителен гол дълбоко в добавеното време. Отборът е сравнително млад във футболната история на Бурунди, но си личи, че е с големи амбиции. Месагер Нгози е създаден през 2005 година, а от тогава насам, тимът вече е триумфирал веднъж с шампионската титла. През настоящия сезон се е устремил към втора такава. Средната възраст на отбора е по-ниска от тази на днешният му съперник - 25.3 години, но самочувствието в тези млади момчета е доста по-високо и има защо.

Опитът среща младостта, в сблъсък за ценни три точки по пътя към мечтата. Очаквам гостите да наложат своята воля и да отбележат поне два гола във врата на Витал'О.

Прогноза: Месагер Нгози да отбележи над 1.5 гола

Коефициент: 2.29