БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Витал'О - Месагер Нгози 04.04.2020 | Прогноза

Домакин: 4.20 | Равен: 3.10 | Гост: 1.82

над 2.5 гола: 2.30 | под 2.5 гола: 1.50

Съботната програма на 27-ия кръг във Висшата лига на Бурунди започва с дерби сблъсъка между Витал’О и Месагер Нгози. 14 точки разделят двата тима във временното класиране, като госта в днешната среща е лидер, но все още не си е подпечатил мечтаната титлата. Развоя на мача ще е от решаващо значение за крайния победител в лигата. Остават едва четири кръга и всичко може да се обърка за Месагер Нгози, ако днес допусне поражение. Добри новини за отбора, дойдоха в петък от стадиона на Руказино, където вторият във временното класиране Мусонгати, успя да вземе само точка.

Витал’О са един от най-титулуваните отбори на футболната карта в Бурунди. Формата им през настоящата кампания обаче не им позволи да атакуват върха. Домакините имат зад гърба си 20 титли и 14 купи на страната, но последните години нещата не вървят за отбора. Може би е необходимо подмладяване на състава или друг вид рокада, но е жалко за виолетовите да не са на нивото на топ отборите. Средната възраст на състава не толкова голяма 29.2, за съпоставка тази на днешните им съперници е 25.3, което показва във случая, че младостта надделява над опита. В последния шампиоантен мач Витал’О загуби на терена на Атлетико Олимпик с резултат 2:0. Това е и третия пореден мач за отбора без успех.

10 поредни мача без загуба и претендента за титлата Месагер Нгози, логично крачи към нея. Когато в едно изречение има думи като: претендент и титла, то по-добре би звучало, ако говорихме за мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, но това е повод за друга тема и прогноза. Да се върна на футболната реалност в заплетената Лига-А на Бурунди. Плетката лесно може да се наниже в полза на Месагер Нгози, ако те днес спечелят срещата и си тръгнат с трите точки от стадион Интвари. Отборът е еднакво успешен в реализирането на попадения, както у дома така и като гост. От 43 вкарани гола, 22 са дошли на домашната сцена и 21 в срещите далеч от собствената публика. В последните 5 кръга, тимът е вкарал 11 гола на чужд терен. В прогнозата на Италянеца за срещата между Мусонгати и Месагер Нгози в предишния кръг, той подробно обясни на какво се дължи ниската резултатност на срещите с участието на 1-ия и 2-ия във временното класиране. Заради това аз няма да обръщам специално внимание на тази статистика днес, важно е само да спомена, че по-добрата защитата ще спечели шампионата. Коя от двете ще бъде тя, остава малко време и ще разберем?

Смятам, че мотивацията за гостите в срещата ще бъде в пъти по-голяма и те ще се наложат над Витал’О, демонстрирайки уверена и категорична игра.

Прогноза: Победа за Месагер Нгози

Коефициент: 1.82