БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

VR 360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Тухел: Подготвени сме за голямото предизвикателство

12 август 2020 | 14:07

 

Треньорът на ПСЖ заяви, че неговите възпитаници са се подготвили по най-добрия начин за днешната среща с Аталанта, разкривайки, че ще може да използва Килиан Мбапе в двубоя.

Парижани трябваше да обръщат бившия тим на Томас Тухел Борусия Дортмунд, след поражение с 2-1 в първата среща, а германският треньор смята, че неговите възпитаници са изправени пред поредното огромно предизвикателство в лицето на италианския Аталанта. Срещата ще се проведе на стадиона на Бенфика, Естадио да Луз.

Немецът заяви, че е изключително трудно да се играе срещу бергамаските и това ще бъде едно огромно предизвикателство, но добави, че неговият тим ще се опита да се възползва от всяка възможност за отбелязване на попадение.

„Аталанта имат уникален стил – те атакуват със седем играчи в противниковата половина. Трудно е да се играе срещу тях. Бергамаските са вкарали много попадения и са страхотен отбор. Можем да намерим празни пространства, но за целта трябва да играем добре“, добави Тухел.

„Това ще бъде тактически мач, но и психиката е от изключително значение. Последните ни тренировки бяха добра комбинация от отборна игра и висока концентрация. Ние страдаме заедно, но също така се борим и печелим заедно.“

Треньорът разкри, че Килиан Мбапе е възстановен и тренира наравно със своите съотборници. „Ако днешната тренировка мине добре и всичко със здравето на Мбапе е наред, той ще играе в срещата“, заяви германския специалист.

Очаква се Мауро Икарди да е на върха на атаката заедно с Неймар, докато Марко Верати ще отсъства, като вероятно ще се завърне на полуфинала, ако ПСЖ успее да продължи напред.

„Трябва да бъдем търпеливи към Марко и да изчакаме. Миналата седмица не бе в състояние да тича, но на вчерашното занимание нещата изглеждаха далеч по-добре. Верати се контузи по време на тренировка, като ситуацията наистина бе нелеп инцидент“.

„Всички чувстваме, че сме се подготвили по най-добрия начин за тази среща. Не беше лесно да се завърнем след четиримесечна пауза, но го направихме по най-добрия начин, печелейки Купата на Франция и Купата на Лигата. Това бе голямо предизвикателство за играчите ми, но да спечелим беше най-добрата подготовка за днешната среща“.

#pt-cv-view-6dbe8e77oq.pt-cv-post-border { margin: 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq.pt-cv-post-border { margin: 0; border-top-style: solid; border-left-style: solid }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq.pt-cv-post-border .pt-cv-content-item { border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq .pt-cv-title a, #pt-cv-view-6dbe8e77oq .panel-title { font-weight: 600 !important; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq .pt-cv-readmore { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq .pt-cv-readmore:hover { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq + .pt-cv-pagination-wrapper .pt-cv-more , #pt-cv-view-6dbe8e77oq + .pt-cv-pagination-wrapper .pagination .active a { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }