БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Торпедо Белаз - Рух Брест 26.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.05 | Равен: 3.15 | Гост: 4.35

над 2.5 гола: 2.85 | под 2.5 гола: 1.45

Рух Брест ще пропътува разстоянието до град Жодино, за да премери сили с местния Торпедо Белаз в мач от 6-ия кръг на беларуската Висша лига. Двете най-добри защити до тук през сезона ще се сблъскат в битка за ценни три точки. Съперниците са допуснали едва по 2 гола във вратите си в 5-те изиграни мача до тук. Наистина впечатляващо постижение. Дали едно магично докосване ще реши крайния победител днес? Дали ще има изобщо такъв предстои да разберем, след малко повече от 90 напрегнати минути?

Домакините са приятната изненада до тук в лигата. Тимът има 10 спечелени точки, а последния кръг дори удържа шампиона Бате Борисов и записа престижно равенство. Когато чуя Торпедо Белаз първата ми асоциация е ниско резултатна среща. Това е едно от нещата с които се характеризират двубоите с тяхно участие, но има и доста други любопитни моменти. За фенове на по нетрадиционни залози ще отбележа, че Торпедо Белаз е вкарал първия гол в 6 от последните си 7 шампионатни срещи у дома. Този залог е със среден коефициент около 1.75. Отново тук пред собствена публика, тимът воден от Юрий Пунтус е спечелил едно от полувремената в 6 от последните си 8 двубоя. За днешния мач, смятам че именно това е подходящ залог, на фона на добрата игра на домакина.

Класиралият се и с малко късмет новак във Висшата лига Рух Брест се представя добре в елита, като има спечелени 7 точки в 5-те изминали кръга. Припомням, че тимът стигна до най-високото футболно ниво в страната след като завърши на 3-то място в Първа лига, но не по брой точки, а само заради по-добрата си голова разлика. Този факт не е толкова от значение, защото Рух е вече в елита и се представя стабилно за сега. Мениджърът на тима Александър Седнев едва ли е мечтал за по-добър старт на сезона след победата над Динамо Минск в 1-ия кръг. Явно, отборът знае как да играе срещу столичани, след като записа успех в последния кръг срещу ФК Минск. Подобно на днешния си съперник и срещите с участието на Рух са ниско резултатни, но за разлика от Торпедо, тимът атакува доста по плахо и бележи трудно. В изминалите пет кръга, новака е вкарал само 2 гола, толкова и колкото е допуснал.

Беларуската Висша лига е доста непредсказуема и фаворитите, често записват разочароващи резултати срещу по-скромни тимове до тук в кампанията. На домакините се залог по-големи надежди да вземат трите точки, но както споменах вече е доста трудно да се прогнозира крайния победител. Смятам, че ще станем свидетели на поредния ниско резултатен двубой с участието на Торпедо и Рух, като домакините ще успеят да спечелят поне едно от полувремената със сигурност.

Вероятен стартов състав за Торпедо Белаз: Бушма, Габриел, Мъдър, Устинов, Хачатурян, Яшин, Бордачев, Юсов, Афанасиев, Степанов, Антилевски

Вероятен стартов състав за Рух Брест: Начаев, Уилям, Ковтун, Колпачук, Рахманов, Елда, Концевой, Мигунов, Осучукву, Тихоновски, Петренко

Прогноза: Торпедо Белаз да спечели едно от полувремената

Коефициент: 1.60