БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Сморгон – Волна 25.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.38 | Равен: 3.30 | Гост: 2.90

над 2.5 гола: 1.94 | под 2.5 гола: 1.83

Два тима, които през миналата година бяха замесени в битката за оцеляване се срещат във втория кръг на беларуската Първа Дивизия. Сморгон и Волна стартираха Кампанията с равенства съответно срещу Спутник и Стоним. Днешните домакини завършиха миналия сезон на предпоследната позиция, а цялостното им представяне бе изключително слабо. Единствено аутсайдерът Барановичи бе с по-лоши показатели от Сморгон. Всички се надяват този сезон нещата да са по-различни, като равенството срещу сериозен тим като Спутник и то при гостуване, определено говори, че домакините са в добра форма в началото на Кампанията. Сморгон е в Първа Дивизия от 2010 година, като в историята си има и тригодишен период във Висшата Лига. Създаден е през 1987 година в едноименния град, като до момента няма нито една спечелена купа в своята история. Интересно е да споменем, че през миналия сезон, Волна успя да си тръгне с трите точки от стадиона на Сморгон, а като цяло, може би изненадващо, представянето на днешните домакини бе далеч по-солидно, когато те гостуват. На собствен стадион, Сморгон записа цели осем загуби, а спечели само два пъти. Ще бъде интересно да видим, дали слабото представяне пред собствена публика ще продължи, или най-накрая ще има събуждане що се отнася до мачовете у дома.

Волна финишира на дванадесето място през миналия сезон, като игра много по-качествен футбол от Сморгон. Днешните гости завършиха и с по-добри показатели, както в отбраха, така и в защита. Говоря толкова много за предния сезон, защото двата тима направиха много малко промени в съставите си през паузата и като цяло са с почти същите футболисти. За това е много вероятно да повторят представянето си и през тази година. Да се върнем на тима на гостите. Отборът на Волна никога не е участвал във Висшата Лига, но е сравнително постоянен в игрите си в Първа Дивизия. Много е вероятно и през този сезон основната цел пред тима да бъде оставането над зоната на изпадащите. Ще видим как ще се развие сезона, но ако съдим по първата среща на тима през Кампанията, можем да бъдем оптимисти. Срещу Стоним, Волна показа чудесна организация и игра в защита, като само пропуските в атака попречиха на отбора на отбележи. Въпреки нулевото реми, впечатленията от тима на Ядим Беленко бяха изключително позитивни. Именно поради тази причина смятам, че Волна няма да загуби днес.

Очаквам напрегната битка между два отбора, които вероятно ще бъдат замесени в битката за оцеляване. Смятам, че Волна има силите и качествата да успее да отмъкне трите точки от стадиона в Смогрон, но все пак ще се застраховам при евентуално равенство.

Вероятен стартов състав за Сморгон: Лапко, Францев, Каборда, Молчанов, Сидор, Дуксо, Копач, Козко, Масловский, Краснов, Мистулов

Вероятен стартов състав за Волна: Летско, Воловик, Алексиян, Татаревич, Чепкий, Баскаков, Ковалевич, Кубик, Заробеков, Шокуров, Куратник

Прогноза: Победа за Волна равенство няма залог

Коефициент: 2.04