БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

ФК Смолевичи - ФК Ислох 29.03.2020 | Прогноза

Домакин: 4.30 | Равен: 3.25 | Гост: 1.89

над 2.5 гола: 2.48 | под 2.5 гола: 1.52

 

В предпоследен мач от втория кръг на беларуската Висша Лига се изправят отборите на Смолевичи и Ислох. Домакините стартираха ударно участието си в елита на страната, успявайки да измъкнат точка при гостуването си на шампионите от Брест. През миналата кампания Смолевичи се подвизаваше в Първа Дивизия, като завърши на второ място, след тима на Белшина. Това бе достатъчно отборът да си осигури участие в лигата на най-добрите в Беларус за втори път в своята история. Клубът е създаден през 2009 година, като се лута между Първа и Втора дивизия. Чак през 2017 година успява да завърши на второ място в първа дивизия, което даде шанс на клуба да играе за първи път във Висшата Лига на Беларус. Приключението на днешните домакини траеше само един сезон, като те изпаднаха безславно, за да могат тази година отново да се завърнат. Този път целта на момчетата на Александър Бразевич е да оцелеят в елита на всяка цена, а демонстрираната игра в първата среща бе обнадеждаваща. Естествено, да си новак и да спечелиш точка срещу шампиона не става и без доза късмет, но не може да се отрече, че Смолевичи изигра срещата много грамотно тактически, като успя да се поздрави с ценна точка. Днешното предизвикателство също ще бъде сериозно, като евентуален успех, или дори равенство, ще демонстрира решителността на тима да не изпадне отново в Първа Девизия. Предстои да разберем дали домакините ще успеят да измъкнат нещо от коварния тим на Ислох.

Гостите стартираха кампанията с трудна победа над Неман Гродно с минималното 1-0, като за тях бе изключително важно да започнат сезона с успех. През миналата кампания Ислох се представи чудесно, като успя да завърши на престижната пета позиция, а амбициите през този сезон също са високи. Тимът от Минск няма особени постижения в клубната си история, като единствения трофей, спечелен от днешните гости е титлата Първа Дивизия през 2015 година. От тогава до сега, отборът на Ислох е неизменен участник в най-високото ниво на беларуския футбол. Като цяло, предсезонната подготовка не бе особено успешна за днешните гости, които загубиха повечето си мачове, а по-лошото е, че се видяха големи пробойни в защита, докато нападението на отбора бе неефективно в по-голямата част от мачовете. Поради това, очаквам днес гостите отново да имат затруднения и мачът да не се развие според техните очаквания.

Отборът на Ислох е сочен за фаворит, но аз смятам, че домакините ще изненадат. Представянето им срещу Брест бе показателно, че тимът разполага с потенциал да се спаси и смятам, че днес ще успее да измъкне поне точка. От своя страна, гостите се представят колебливо, и въпреки че спечелиха първата си среща, не впечатлиха с изявите си. Очаквам изненада, като смятам, че Смолевичи няма да загуби този мач.

Вероятен стартов състав за Смолевичи: Фитсов, Жевнеров, Верас, Алибеков, Вакулич, Котов, Бутаревич, Александрович, Макаров, Барсуков, Мукхамедов

Вероятен стартов състав за Ислох: Кхаткевич, Глинский, Рибак, Янушкевич, Лазарчик, Комаровский, Мелник, Патотский, Лисовкий, Макас, Януш

Прогноза: Победа за Смолевичи или равенство

Коефициент: 1.71