БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Славия Прага – Виктория Пилзен 07.06.2020 | Прогноза

Домакин: 2.10 | Равен: 3.50 | Гост: 3.40

над 2.5 гола: 1.93 | под 2.5 гола: 1.81

 

В дербито на върха в чешкия футбол се изправят тимовете на Славия Прага и Виктория Пилзен. Този мач е изключително съдбоносен за двата отбора, тъй като при евентуален успех за домакините до голяма степен означава, че те ще спечелят титлата. В момента Славия е с 67 точки, като има аванс от цели осем пред днешния си опонент. Сами разбирате, че победата за столичани означава разлика от единадесет точки, която би била абсолютно непреодолима. По друг начин ще се развият нещата, ако Виктория Пилзен успее да отмъкне победата. Тогава битката за титлата ще стане изключително любопитна и интригуваща. Ето защо днешната среща е критично важна, даже бих казал, че това е мачът на сезона и за двата отбора. Домакините бяха забоксували преди прекъсването заради пандемията, но след рестарта на шампионата записаха три поредни победи, съответно срещу Млада Болеслав и Прибрам с по 1-0 и разгром над Яблонец с 5-0. Така отборът на Славия все още не е допуснал попадение след подновяването на Кампанията, като днес отново ще се стреми към суха мрежа, но разбира се много по-важно е да се запише победа, независимо от резултата. От 2014 година насам, Славия Прага печели абсолютно всяка среща срещу Виктория Пилзен, която се играе на Стадион Синобо, а в мача през есента, столичани отново победиха, този път като гост.

Виктория Пилзен е във внушителна серия от седем поредни победи, като това помогна изключително много на тима да се доближи до Славия, възползвайки се от слабите игри на своите домакини преди рестарта. Отборът от град Пилзен продължи с великолепните си мачове и след подновяването на първенството, като победи Спарта Прага, Млада Болеслав и Баник Острава, а в тези срещи отбеляза общо единадесет попадения, като допусна две. Днес, обаче ще бъде изключително тежко за гостите, тъй като играят трудно срещу този съперник при визитите си, а класата на Славия, сравнена с другите тимове от шампионата е на съвсем различно ниво.

Всички са наясно с важността на тази среща, като двата тима ще са изключително внимателни да не загубят. Победа, а дори и равенство са абсолютно по вкуса на домакините, но Виктория Пилзен се нуждае от задължителен успех, ако иска да има шанс за титлата. Сигурен съм, обаче, че домакините ще хвърлят абсолютно всичко в тази среща, като целта им е да решат шампионата още днес. Класата на Славия Прага е над всички останали тимове дивизията, като смятам, че ще успеят да покажат превъзходството си днес и да спечелят решителни три точки.

Вероятен стартов състав за Славия Прага: Коларж, Цоуфал, Зима, Кудела, Борил, Голеш, Станчу, Провод, Такач, Масопуст, Тецл

Вероятен стартов състав за Виктория Пилзен: Хруска, Гейда, Лимберски, Ржезник, Брабец, Буча, Калвах, Чермак, Нганду, Богел, Коваржик

Прогноза: Победа за Славия Прага

Коефициент: 2.10