БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Славия Прага – Яблонец 30.05.2020 | Прогноза

Домакин: 1.25 | Равен: 5.60 | Гост: 12.00

над 2.5 гола: 1.73 | под 2.5 гола: 2.03

 

Шампионът и лидер в първенството Славия Прага посреща третия във временното класиране Яблонец. Столичани са категоричен лидер с актив от 61 точки, като имат осем аванс пред преследвачите си от Виктория Пилзен. Домакините изиграха един мач след рестарта на шампионата, в който победиха трудно с 1-0 Млада Болеслав като гост. Иначе преди прекъсването, Славия бе изпаднала в нещо като мини криза, записвайки само една победа в четири мача, като два от тях загуби. Това реално са и единствените поражения за домакините от началото на Кампанията, а преди това столичани бяха в серия от двадесет поредни шампионатни мача без поражение. Прави впечатление ниската резултатност в срещите на Славия – в последните си пет двубоя в Лигата, славистите участват в мачове с два или по-малко гола, като вероятността да видим нещо подобно и днес е доста голяма. Срещу днешния съперник срещите също не са особено резултатни напоследък, като от последните четири мач с Яблонец, в три станахме свидетели на две или по-малко попадения. За Славия е изключително важно, че успя да стартира с победа след подновяването на шампионата, а днешната среща ще ни покаже дали отборът излиза от слабия период, в който беше навлязъл.

Гостите от Яблонец завършиха миналогодишната Кампания на четвърто място, като през тази са се устремили към третата позиция, на която се намират и в момента. Активът им е 43 точки, като вторият Виктория Пилзен е с цели десет точки преднина, което автоматично означава, че въпросната трета позиция е най-високото класиране, на което гостите могат да се надяват. Преднината пред Слован Либерец, който е на четвърто място е четири точки, а днес Яблонец има изключително сериозно предизвикателство в лицето на шампиона Славия Прага. Трябва да отбележим, че гостите играят сравнително успешно срещу именития си съперник, като неведнъж или два пъти сме ставали свидетели на изненади. В последните пет мача между тези съперници, Яблонец има два успеха през 2018 година, като забележете, и двете победи бяха постигнати на стадиона на Славия. Все пак, предните три срещи между тези съперници бяха спечелени от столичани, но въпреки това трябва да си имаме едно на ум за добрите игри на гостите срещу домакините.

Очаквам интересна среща, в която Славия Прага ще се опита да запише втора поредна победа, с която да затвори устите на критиците. Яблонец, обаче е сериозен тим, който със сигурност няма да се даде лесно и ще се опита да затрудни своя домакин. С оглед ниската резултатност и на двата тима напоследък, смятам че ще станем свидетели на малко попадения и вероятен минимален успех за домакините.

Вероятен стартов състав за Славия Прага: Колар, Ховорка, Борил, Фридрих, Кудела, Траоре, Масопуст, Стансиу, Провод, Хелал, Тецл

Вероятен стартов състав за Яблонец: Хруби, Холик, Кроб, Кубиста, Степанек, Пилик, Сикора, Бреда, Перина, Йовович, Велич

Прогноза: Под 2.5 гола

Коефициент: 2.03