БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Шахтьор – Енергетик БГУ 07.06.2020 | Прогноза

Домакин: 1.45 | Равен: 4.40 | Гост: 6.20

над 2.5 гола: 1.71 | под 2.5 гола: 2.11

 

След слабия старт, Шахтьор навлезе в чудовищна форма и мачка всичко наред. Домакините се приближиха само на четири точки от хегемона БАТЕ Борисов, а при евентуална победа днес ще бъдат поне трети след края на кръга, като вероятността да станат дори втори е огромна. Жълтите са на точка зад днешния си опонент, а за всички е ясно, че къртиците ще се хвърлят на живот и смърт в тази среща. Ако победи днес, отборът от Солигорск ще се превърне в основен конкурент на БАТЕ за шампионската титла. Стадион Строител ще бъде като врящ котел, а вечерта за гостите се очертава да е изключително тежка. Искам да обърна подобаващо внимание на отбраната на домакините – защитата на Шахтьор се представя чудесно, като е допуснала само три попадения в единадесет шампионатни кръга. Това постижение е феноменално, а всички останли тимове ( освен Торпедо Белаз, който има девет ) са инкасирали двуцифрен брой попадения. Проблемът на домакините бе халфовата линия и атаката. Просто в началото на Кампанията футболистите на Юри Вернидуб не съумяваха да вкарват, което костваше и много точки на отбора. Тези тежки времена вече са минало и към момента Шахтьор има отбелязани цели шестнадесет гола, а при допуснатите три, заявката, която дава отбора от Солигорск за титлата е сериозна. Днес победата е без алтернатива, но дали гостите мислят така?

Енергетик допусна инфарктно равенство в миналия шампионатен кръг, като допусна изравняване буквално в последните секунди на срещата си срещу Слуцк. Това прекъсна серията от четири поредни победи, но все пак остави тима на второто място във временното класиране. Каквото и да си говорим, никой не е очаквал Енргетик, а всъщност и Торпедо да бъдат на втора и трета позиция след единадесет изиграни кръга. Така че, можем само да изкажем адмирации за тяхното представяне в Лигата. Днес, обаче, смятам че ще има  много тежки моменти за Енергетик. Шахтьор е от друга класа, а формата в която са домакините е стряскаща за техните съперници.

Очаквам много интересен мач, а невероятната игра в защита за домакините ще продължи. Смятам, че Шахтьор ще надиграе своя опонент и ще запише чиста победа.

Вероятен стартов състав за Шахтьор: Гутор, Антич, Бурко, Бегунов, Политевич, Кендиш, Иванович, Баланович, Подстрелов, Бодул, Лисакович

Вероятен стартов състав за Енергетик: СадовскиЮдчицСокол, Шкордюк, Мирошников, Мавату, Носко, Мусаханян, Умаров, Бакич, Яхшибоев

Прогноза: Шахтьор да победи на нула

Коефициент: 2.40