БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Шагадам – Ахал 28.05.2020 | Прогноза

Домакин: 3.25 | Равен: 3.05 | Гост: 2.25

над 2.5 гола: 2.40 | под 2.5 гола: 1.60

В четвъртък следобед Шагадам се изправя срещу Ахал в мач от 11-ия кръг на Йокари лига Туркменистан. Стадион Тюркменбаши е един от най негостоприемните в лигата и задачата стояща пред Ахал ще е доста трудна за решаване. Двата отбора са разделяни само от 3 точки по между си, като са едни от най-добре играещите тимове от началото на сезона. Предстоят ни вълнуващи 90 минути.

Домакините са в отлична форма последно време. Тимът е непобеден в 5 последователни кръга. Записвайки 4 победи и 1 равенство в тази серия. Разковничето за отличното представяне на тима, със сигурност е стабилната защита. Шагадам имат най-добрата отбрана до тук през сезона с допуснати едва 5 гола в изминалите 10 срещи. Ако отборът иска да атакува върха, обаче ще му е нужно да бележи доста повече. Тимът е реализирал 8 гола, като 3 от тях дойдоха в последния шампионатен мач срещу Небичи. Днес съставът има чудесната възможност да покаже израстването си и да не загуби у дома. Нещо което се е случвало само веднъж в последните 16 мача на Шагадам в лигата на своя стадион. В тази страхотна серия, тимът спечели 10 срещи и 5 пъти подели точките със съперниците си. Очаквам и днес, отборът да заяви амбициите си срещу един от лидерите в шампионата и да не загуби срещата.

Формата на Ахал постепенно се влоши. Черешката на тортата дойде в последния кръг, когато тимът беше буквално отнесен от Мерв с резултат 3:0. Ахал е доста непостоянен в последните 5 кръга, като записа 3 загуби и 2 успеха. До тук през сезона, тимът има 3 поражения, като 2 от тях дойдоха при гостувания.

Съперничеството между двата тима е с превес на Ахал, но моментната домакинска форма на Шагадам е обнадеждаваща. Двата отбора са играли 39 официални мача, като моряците имат 13 победи, 10 от тях са дошли в домакински мачове. Споменах за отличната защита на Шагадам, като цяло тимът е допуснал 50 гола срещу Ахал. Само 13 от тях са инкасирани тук на Тюркменбаши. Очаквам домакините да успеят да вземат точки в срещата в един  ниско резултатен мач.

Прогноза: Победа за Шагадам или равен

Коефициент: 1.60

#pt-cv-view-7b0a104ocl.pt-cv-post-border { margin: 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px }
#pt-cv-view-7b0a104ocl.pt-cv-post-border { margin: 0; border-top-style: solid; border-left-style: solid }
#pt-cv-view-7b0a104ocl.pt-cv-post-border .pt-cv-content-item { border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; }
#pt-cv-view-7b0a104ocl .pt-cv-title a, #pt-cv-view-7b0a104ocl .panel-title { font-weight: 600 !important; }
#pt-cv-view-7b0a104ocl .pt-cv-readmore { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }
#pt-cv-view-7b0a104ocl .pt-cv-readmore:hover { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }
#pt-cv-view-7b0a104ocl + .pt-cv-pagination-wrapper .pt-cv-more , #pt-cv-view-7b0a104ocl + .pt-cv-pagination-wrapper .pagination .active a { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }