БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Рух Брест - Смолевичи 17.05.2020 | Прогноза

Домакин: 1.85 | Равен: 3.40 | Гост: 4.30

над 2.5 гола: 2.37 | под 2.5 гола: 1.57

 

Рух Брест приема Смолевичи в мач от деветия кръг на беларуската Висша Лига. Двата новака са в коренно различна форма. Домакините от Рух се представят чудесно до момента, като са на осмата позиция с дванадесет точки и не познават поражението от цели пет кръга. Бяха записани изключително престижни победи над ФК Минск и Неман Гродно в последния шампионатен мач. Отборът от Брест победи в Гродно с 4-2 и така направи решителна крачка към оцеляването, въпреки че до момента са се изиграли само осем срещи, зоната на изпадащите вече се отдалечи на девет точки от Рух. Днес домакините се изправят срещу познат съперник, срещу който игра и през миналата Кампания, само че в Първа Дивизия. Тогава ролите бяха разменени и тимът с по-солиден точков актив бе състава на Смолевичи. През паузата, обаче, Рух Брест се подсили с качествени попълнения и в момента жъне плодовете от това.  Днес домакините определено са фаворит в срещата и е много вероятно да добавят нови три точки към своя актив, като междувременно утежнят още повече ситуацията за закъсалия си гост.

Смолевичи е в серия от три поредни загуби, като в последното поражение от БАТЕ Борисов се видя известен проблясък в играта на днешните гости. Резултатът на стадиона в Смолевичи бе 3-1 за гостите от Борисов и всичко изглеждаше решено. Тогава домакините се активизираха и успяха да стигнат до 3-3. В крайна сметка загубиха срещата с 5-3, но все пак, това че показаха воля и характер срещу най-силния отбор в Лигата е някакъв прогрес. Иначе, ако оставим този мач на страна, представянето на домакините е трагично – те все още не познават вкуса на победата, а от осемте си срещи до момента загубиха цели пет. Това им отрежда актив от само три точки и място в зоната на изпадащите. Перспективите за днешната среща също не са добри, като загубата е много вероятна.

Очаквам Рух да успее да спечели срещата. Да, двата тима са новаци и се очаква да са равностойни, но реалността е съвсем различна. Домакините са в чудесна форма и са непобедими от пет мача, докато гостите все още нямат успех. Това накланя везните изключително много в полза на домакините и смятам, че те ще се възползват от златната възможност да добавят нови три точки към своя актив.

Вероятен стартов състав за Рух: Нечаев, Ракманов, Уилиам, Ковтун, Коплачук, Гречико, Андронич, Морозов, Мигунов, Василев, Диало

Вероятен стартов състав за Смолевичи: Фицов, Бондаренко, Верас, Алибеков, Вакулич, Котов, Александрович, Садовский, Макаров, Барсуков, Турик

Прогноза: Победа за Рух Брест

Коефициент: 1.85