БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Рух Брест - ФК Минск 18.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.85 | Равен: 3.15 | Гост: 2.75

над 2.5 гола: 1.60 | под 2.5 гола: 2.40

Новакът във Висшата лига на Беларус Рух Брест посреща ФК Минск в мач от съботната програма на 5-ия кръг. Срещата е на стадион Юност, а за главен съдия е назначен Виталий Севостяник. Той ще е главно действащо лице в днешната ми прогноза.

Домакините след като започнаха живота си във Висшата лига с победа над друг отбор от столицата - Динамо Минск, нямат успех в следващите 3 кръга. Две неща са много характерни за срещите с участието на Рух Брест. Първото е, че те са много ниско резултатни, като в  четирите мача са паднали 3 гола общо в двете врати. Другото характерно нещо е отчетливо грубия и силов стил на игра на новаците. В 3 от 4 изиграни шампионатни срещи, играчите на Александър Седнев са получили по минимум 4 жълти картона. В последния кръг срещу Славия Мозир, сенегалският нападател на тима Диало получи второ предупреждение и съответно видя червения цвят на картона, като така остави отбора си с човек по-малко на терена. В споменатата среща играчите на Рух Брест извършиха цели 26 нарушения. Тази статистика още веднъж показва склонността на тима да влиза често в единоборства и да играе силово, дори на ръба на картона. Очаквам в днешния сблъсък домакините да получат минимум 4 жълти картона.

ФК Минск започна сезона с две последователни победи над Белшина и градския си съперник Динамо Минск. В следващите два кръга обаче тимът на Андрей Разин допусна две поражения от Енергитик БГУ и Бате Борисов. Впечатление прави, че в два от изминали четири кръга е имало изгонен играч от противниковия състав играещ срещу ФК Минск. Много внимателно следете изявите по терена на футболиста на столичани с номер 21-ви на гърба. Олександър Василев през миналата кампания е получил 10 жълти картона в 26 изиграни мача. Украинският полузащитник е играчът с най-много предупреждения с този цвят от цялата лига през сезон 2019. Ако направим аналогия с футболиста на английският Арсенал - Гранит Джака, който всеки мач е потенциален жълт картон, то неговия колега Василев е по същия начин за ФК Минск.

Споменах в самото начало, че реферът на сблъска ще е основна тема на прогнозата ми. Виталий Севостяник е получил от началото на 2020 година 5 наряда за главен съдия. 2 срещи от купата на страната и 3 във Висшата лига. Общо в петте двубоя, който е свирил е показал 30 жълти картона, което е средно по 6 на мач и 4-ри червени. Очаквам с оглед по-грубата игра на Рух Брест, днес да има доста работа за арбитъра и неговия следобед да не е никак спокоен. Важно е да споменем, че в Беларуската Висша лига не е въведена технологията за видео аситсенция - ВАР и реферът ще разчита на старомодния начин на водене на срещата.

Вероятен стартов състав за Рух Брест: Начаев, Уилям, Ковтун, Колпачук, Рахманов, Елда, Концевой, Мигунов, Осучукву, Тихоновски, Петренко

Вероятен стартов състав за ФК Минск: ЛеоновЧаговец, Прищепа, Рижук, Зелески, Яроцки, Насибулин, Василев, Евдокимов, Грибовски, Хващински

Прогноза: над 5.5 картона в мача

Коефициент: 1.70