БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Олимпик Стар - ЛЛБ Академик 05.04.2020 | Прогноза

Домакин: 2.04 | Равен: 3.05 | Гост: 3.40

над 2.5 гола: 2.17 | под 2.5 гола: 1.57

 

Олимпик Стар и ЛЛБ Академик се изправят един срещу друг в мач от поредния кръг на Лига А на Бурунди. Двата тима се борят със зъби и нокти за своето оцеляване, като домакините са с 30 точки и заемат първото място над зоната на изпадащите. Отборът на Олимпик има само две победи в последните си осем срещи, като съвсем логично е замесен в битката за оцеляване. Трябва да отбележим, че четири от последните пет срещи Олимпик игра като гост, като въпреки това отборът от град Муинга успя да спечели два пъти далеч от дома. За жалост, домакинството срещу Динамик в миналия шампионатен кръг бе загубено с минималното 0-1. Днес домакините ще имат нова възможност да зарадват екзалтираните 10 000 зрители на собствения Стад Мунисипал, като при евентуален успех, те ще се откъснат на четири точки от зоната на изпадащите и от днешния си съперник. Важно е да отбележим, че Олимпик изигра четири домакински срещи през пролетния полусезон, като всичките бяха загубени. Днес, обаче, съперникът е от тяхната черга и шансът за успех е сериозен.

Гостите от Академик са с точка по-малко от своите домакини и имат 29 пункта, като се намират в зоната на изпадащите. Докато последните два тима нямат почти никакви шансове да се спасят, то днешните гости са в добра позиция да се измъкнат от опасната зона. Това, обаче, задължително минава през спечелване поне на точка днес. При евентуална загуба Академик ще изостане на четири точки от спасителния бряг, като тази разлика може да се окаже пагубна за амбициите на гостите да оцелеят. Иначе формата им е по-лоша дори от тази на домакините, като в последните си десет срещи имат едва една победа. Тя дойде преди две седмици срещу последния във временното класиране и все пак успя да вдъхне малко самочувствие на обезверения тим на Академик. Очаква ни да разберем, дали гостите са способни да измъкнат поне точка и да останат в битката за оцеляване.

Смятам, че домакините са по-класния тим и е време отново да запишат успех пред собствена публика. Въпреки, че Академик е симпатичен тим, класата му не е достатъчна да се пребори с днешния си съперник и най-вероятно гостите ще изпаднат в края на кампанията. Очаквам нервна и оспорвана среща, като в крайна сметка домакините ще успеят да излязат краен победител в сблъсъка.

Прогноза: Победа за Олимпик Стар

Коефициент: 2.04