БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

НФК Минск - Гранит Микашевичи 18.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.46 | Равен: 4.60 | Гост: 6.20

над 2.5 гола: 1.64 | под 2.5 гола: 2.22

 

Вчера стартира втория ешалон в беларуския футбол, а именно Първа Дивизия. В една от срещите се изправят тимовете на НФК Минск и Гранит. През миналата Кампания двата отбора завършиха съответно на осмо и девето място в крайното класиране, като не впечатлиха с нищо особено. Нито имаха класата да се борят за челните места и евентуална промоция във Висшата Лига, нито бяха замесени в битката за оцеляване. През тази година, обаче, домакините заявиха амбиции за челните места, като за целта е необходимо да се печелят точки още от първите кръгове на надпреварата. Ще трябва да се изиграят поне четири или пет кръга, за да можем да добием представа кой тим в каква форма се намира и с колко класен състав разполага. Все пак ще отбележа, че в последната си контролна среща, днешните домакини надвиха с 1-0 друг представител на Лигата, а именно отборът на Сморгон. В исторически план, тимът е изключително млад и е създаден през 2011 година, но през тези девет години извървя интересен път между дивизиите. През 2015 година тимът от Минск успя да се класира в Първа Дивизия, като само сезон по-късно се озова във Висшата Лига. В началото на 2018, обаче, поради финансови затруднения и дългове, гарваните (както е прозвището на състава) бяха пратени във Втора Лига, а от 2019 отново се подвизават във втория ешалон на беларуския футбол. Финансовото положение на отбора сега е добро и както споменах, амбициите са за ново класиране във Висшата Лига.

Гостите от Гранит завършиха на пет точки зад днешния си съперник през миналия сезон, а през тази кампания амбициите на тима ще са подобни, а именно класиране в средата на таблицата. Тимът е създаден през 1978 година в град Лунинец, като през 2014 година печели Първа Дивизия и промоция за Висшата Лига. Тимът изиграва два сезона в най-високото ниво на беларуския футбол, като това е най-доброто постижение в новата история на отбора. От тогава насам, съставът се подвизава отново в Първа Дивизия и почти винаги завършва сезона в средата на класирането. Очаква се представянето през този сезон да е подобно, като момчетата на Олег Корол ще се опитат възможно най-бързо да натрупат приличен точков аванс, а след това да могат да доиграят сезона по-спокойно. Днес гостите определено не са фаворит, но в началото на сезона, когато не е особено ясно кой тим в каква форма се намира е доста рисковано да прогнозираме краен победител.

Както казах, мачът може да се развие по неочакван начин, но едно е сигурно – ще наблюдаваме попадения. В предния сезон, двата тима бяха с добра резултатност, като допускаха често голове. Очаквам резултатността да се запази и да видим поне три попадения в срещата.

Вероятен стартов състав за НФК Минск: Санко, Гаев, Гречишко, Веронцов, Колядко, Макаров, Лебедев, Рудик, Козека, Линко, Казаков

Вероятен стартов състав за Гранит: Богдан, Борисенко, Крайко, Демидович, Шубович, Гнедко, Левковец, Ковалевич, Тишко, Сапон, Бобрук

Прогноза: Над 2.5 гола

Коефициент: 1.64