БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Нафтан - Лида 25.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.96 | Равен: 3.70 | Гост: 3.45

над 2.5 гола: 1.68 | под 2.5 гола: 2.15

 

Нафтан и Лида се изправят в мач от втория кръг на беларуската Първа Дивизия. През миналата Кампания двата тима бяха сравнително равностойни, като завършиха съответно на пета и седма позиция, а днешните домакини имаха 47 точки – с две повече от Лида. В първия кръг от надпреварата, Нафтан игра срещу един от сочените за фаворити в първенството, а именно тима на Гомел. Очакваше се тогавашните домакини да спечелят безапелационно, но гостите изненадаха и удържаха нулевото равенство докрая на срещата. Така Нафтан стартира изключително положително сезона и ще влезе в днешната среща в приповдигнато настроение. Днешните домакини са сравнително стар клуб, който е създаден през 1963 година. В историята си момчетата на Тарас Чопик имат две Купи на Беларус, като това е най-значимия успех на тима. Нафтан изпадна от Висшата Лига през 2017 година, като така и не успява да намери път към своето завръщане в елита. Топ Лигата на Беларус определено губи от липсата на този тим, като е сигурно, че отборът от Новополцк ще даде всичко от себе си през този сезон, за да се върне там, където му е мястото. Това минава през задължителен добър старт на кампанията и печелене на точки. Особено в домакинските си срещи, съставът на Нафтан трябва да бъде безапелационен.

Гостите от Лида стартираха със загуба при гостуването си на Орша с 3-2, но оставиха добри впечатления от играта си в атака. Защитата, обаче, се представи изключително колебливо, като допуснатите три попадения го доказват красноречиво. Като цяло, формата на тима е слаба още от края на миналия сезон. В предсезонната подготовка представянето също не беше на ниво, а днешният мач ще бъде пореден сериозен тест за момчетата на Юри Каратай. Гостите ще берат големи ядове днес срещу устремения към завръщане в елита тим на Нафтан. В последните години Лида е много по-посредствен тим от днешния си домакин, като от последното участие на тима във Висшата Лига минаха цели двадесет години. От тогава до сега, отборът се лута между Първа и Втора Дивизия и ако трябва да сме честни, не се вижда как съставът от едноименния град ще успее да се противопостави на топ отборите в Лигата.

Очаквам интересна и атакуваща среща, в която Нафтан ще успее да спечели трите точки. Домакините са в много по добра форма, а и заявиха амбиции за промоция във Висшата Лига. Това означава, че срещи като днешната трябва да бъдат печелени.

Вероятен стартов състав за Нафтан: Шубин, Радченко, Новик, Шубко, Жук, Жердев, Лавал, Кучеров, Гудов, Козлов, Клесченок

Вероятен стартов състав за Лида: Гремза, Лазарев, Карпов, Самедов, Дилевский, Дабраволски, Сенкевич, Карпович, Василенко, Дербенцев, Слесарев

Прогноза: Победа за Нафтан

Коефициент: 1.96