БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

VR 360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Мялби - Калмар 27.07.2020 | Прогноза

Домакин: 2.12 | Равен: 3.12 | Гост: 3.35

над 2.5 гола: 2.10 | под 2.5 гола: 1.71

Стадион Страндвален отваря врати, за да посрещне отборите на Мялби и Калмар в мач от 11-ия кръг на шведската Алсвенскан, най-високата футболна дивизия в страната. Домакините се завърнаха в нея след 6 годишно отсъствие и са крайно мотивирани да запазят мястото си в елита. Отборът се намира в средата на таблицата с актив от 13 точки, но  още доста срещи имат да се изиграят, за да правим сметки от сега. Гостите са в зоната на изпадащите с едва 7 събрани точки след 10 кръга.

Новакът в лигата ще иска със сигурност да спечели в понеделник вечер на всяка цена, за да прекъсне серията от 3 последователни загуби. Впечатление прави, че последно време срещите с участието на Мялби са доста резултатни. В 3 от 4 поредни кръга са паднали над 3.5 гола. От началото на сезона, тимът е реализирал 10 гола и е допуснал 16 във вратата си. Трябва да спомена, че една срещу друга ще се изправят двете най-лоши защити до тук през кампанията. Определено и двата тима не се много стабилни в тази фаза на играта. Любопитното е, че стадион Страндвален не се намира в град Мялиби, където е ситуиран отбора, а в малко село в близост до града. Това не пречи на отборът да играе домакинските си срещи именно на това съоръжение. Тук тимът е изиграл 4 мача от старта на кампанията, като 3 от тях са завършили с минимум 3 или повече гола.

Споменах за колебанията на Калмар в защита, а те са и очевидни. Средно в срещите на червените братя до тук през сезона падат по 2.90 гола. Отборът взима участие почти винаги в много резултатни срещи с попадения и в двете врати. Каламр е реализирал с 2 повече попадения от Мялби, но и е допуснал 1 гол повече. В последните 4 шампионатни мача на тима сме станали свидетели на знака гол/гол. Комбинацията добро нападение и отчайваща защита винаги води до подобни резултати. В 70% от срещите на червените братя от старта на първенството са падали поне 3 гола или казано с други думи в 7 от изиграните 10 кръга. Наставникът на Калмар Нане Бергстранд трябва доста да поработи със състава си и да подобри представянето в защита, ако не иска отборът му да е замесен в битката за оцеляване до края на кампанията.

Все още е много ранно, за да преценим, кой на кой фронт ще се бори, моментната форма на двата отбора, обаче обещава голово шоу. Очаквам да паднат поне 3 гола общо в двете врати.

Вероятен стартов състав за Мялби: Ериксон, Агардиус, Лофгрен, Тамими, Бьоркандер, Джахзе, Лофквист, Густавсон, Батанеро, Моро, Бергстрьом

Вероятен стартов състав за Калмар: Хег-Йохансон, Нури, Алити, Елм, Ромариньо, Рафиня, Ринг, Ингелсон, Сахпекидисм, Магнусон, Рафаел

Прогноза: над 2.5 гола

Коефициент: 2.10