БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Мунисипал Греция - Перез Зеледон 20.05.2020 | Прогноза

Домакин: 2.24 | Равен: 3.10 | Гост: 2.65

над 2.5 гола: 1.83 | под 2.5 гола: 1.80

Никарагуа граничи на юг с Коста Рика и след като следяхме с такъв огромен интерес приключилото вече там първенство е време да се насочим на юг и да видим какво правят съседите им. Характерният формат на първенствата  в Централна Америка фигурира и в Коста Рика. Шампионатът се провежда на два етапа Апертура и Клаусура. Преди принудителното прекъсване се изигра 15-ия кръг от втория етап. Днес ще разгледаме по детайлно съперничеството между Мунисипал Греция и Перез Зеледон. Срещата ще се проведе на Ещадио Алън Риджиони Суарес и е от програмата на 16-ия кръг на Пример лига Коста Рика. Традиционно отборите в надпреварата са 12, като във всеки етап се играят по 22 мача. Сега се намираме в заключителните срещи и днешните съперници ще дадат всичко от себе си, за да победят. Дали ще успеят обаче, не мисля. Смятам, че опонентите ще си поделят точките. Къде в във временното класиране ги намираме. Добър въпрос! Домакините са 9-ти с актив от 15 точки, а гостите са само на точка и позиция над тях.

Историята на съперничеството между Мунисипал Греция и Перез Зеледон показва доста изравнени сили.  4 от последните 5 шампионатни мача са приключили с поделени точки. Формата на двата отбора е неясна предвид липсата на футбол около два месеца. Преди временното спиране на шампионата и двата тима се представяха колебливо.

Във формата на първенството е заложено да има изпадащ отбор. Като той се определя от общия брой точки след изиграването на Апертура и Клаусура. Този състава, който има най-малък актив изпада в Лига де Асенсо. Обяснявам всичко това, заради факта, че Греция завърши на 11 място в Апертура с актив от 21 точки. Тимът има реална възможност да изгуби мястото си в най-високото ниво в страната, заради това всяка точка е от значение. След серията неубедителни игри, клубът реши да смени мениджъра си, като от януари 2020 година наставник на тима е Фернандо Паломек. Треньорската смяна, обаче не даде нужния резултат и отборът продължава да тъне в посредственост. Греция няма победа у дома вече 5 поредни кръга, като в тази серия са записали 2 равенства и 3 загуби. Преди паузата тимът загуби с 2:3 от Картагинес, като Джеферсон Бренс получи червен картон в двубоя. Днес полузащитника няма да е на разположение на Паломек.

Спадът във формата на Перез Зеледон е огромен. Тимът завърши на 6-то място Апертура, а в момента допуска поражение след поражение. Последните два мача като гост южните войни не можаха да се разпишат дори и логично загубиха. Играчите на Джони Чавес имат само 1 победа в последните 7 кръга.

Мачовете от шампионата на Коста Рика се играят без публика, така че домакинския фактор няма да е много изявен. Преди паузата и двата отбора не бяха в добра форма и очаквам по-трудно да намерят игровия си ритъм, за да почнат да побеждават. Очаквам да станем свидетели на равенство в сблъсъка.

Прогноза: Равенсвто (Мунисипал Греция без залог)

Коефициент: 1.97