БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Локомотив-Памир - Душанбе-93 11.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.65 | Равен: 4.25 | Гост: 4.65

над 2.5 гола: 1.55 | под 2.5 гола: 2.50

Два тима представители на столицата на Таджикистан - Душанбе ще мерят сили един срещу друг в мач от 2-ия кръг на Висшата лига на страната. Локомотив-Памир посреща Душанбе-93 в търсене на първа победа. Срещата освен, че е дерби на града е и между новаците в лигата.

Определено домакините започнаха живота в най-високата дивизия на Таджикистан, доста по-добре спрямо Душанбе-93. Локомотив спечели точка в 1-ия кръг у дома срещу Фаизканд. Гостите в срещата поведоха с 0:1, но допуснаха обрат до 2:1. Заключителната дума, обаче каза Зарипов с изравнително попадение за крайния резултат 2:2. Трябва да се отбележи, отборът на Фаизканд завърши миналия сезон на 4 място във Висшата лига, а новакът Локомотив-Памир игра доста достойно срещу класния си съперник. Наставникът на домакините Мубин Ергашев успя да изкачи тима си от Първа лига на Таджикистан до най-високата футболна точка в страната. Историята на клуба е доста интересна и противоречива. През 2008 година се създава Локомотив-Душанбе, а през 2017 се преименува на Локомотив-Памир, след като се сливат в едно двата едноименни отбора. Опитът определено не е на страната на домакините. Локомотив-Памир е най-младия отбор в лигата със средна възраст на играчите си под 20 години, ако трябва да бъдем максимално точни-19.3. Младостта, обаче не винаги е порок, особено в началото на кампанията. Видяхме борбеността и себераздаването на играчите на Ергашев първия кръг и очаквам днес те да извоюват победа срещу съперника си.

Душанбе-93 получи звучен шамар в първия кръг от шампиона на страната Истиклол. Играчите на Назиршо Ризмов не успяха да противодействат на класния си съперник и допуснаха цели 7 гола във вратата си. Това се нарича истински фалстарт за новака в шампионата. Срещата беше белязана от два червени картона още през първото полувреме, по един за двата отбора, но дори и с човек по-малко Истиклол разнищи съперника си. Душанбе-93 спечели мястото си във Висшата лига след като миналата година се класира на 3-та позиция в Първа лига на Таджикистан, но очевидно нивото е коренно различно и отборът трябва да покаже доста повече футболни аргументи, ако не иска бързо да се върне там от където дойде.

Смятам, че Локомотив-Памир ще успеят да вземат трите точки в един приятен за гледане мач.

Вероятен стартов състав за Локомотив-Памир: Киргизбоев, Гийосов, Пиров, Шарипов, Рахмацов, Ахмадонов, Елмурдов, Панджиев, А.Хасанов, Х.Хасанов, Сюлейманов 

Вероятен стартов състав за Душанбе-93: Караев, Ергашев, Имоназаров, Хамидов, Рузиев, Абдулоев, Алимарданов, Расулов, Амину, Джонс, Рашидбеков

Прогноза: Победа за Локомотив Памир

Коефициент: 1.65