БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Лил - Олимпик Марсилия 16.02.2020 | Прогноза

Домакин: 2.30 | Равен: 3.30 | Гост: 3.55

над 2.5 гола: 2.40 | под 2.5 гола: 1.65

Лил се изправя срещу Олимпик Марсилия в дербито на кръга във френската Лига 1.

Преди началото на кръга двата тима заемаха съответно четвърта и втора позиция в шампионата. Да, дикторът ПСЖ е окупирал първото място, но тези два отбора ще се борят със зъби и нокти за квота шампионска лига, което във френското първенство означава класиране в ТОП 3.

Много на бързо ще спомена, че Лил и Марсилия са едни от отборите, които са замесени в най-нерезултатните мачове през този сезон, като дори показателите им в това отношение са абсолютно изравнени. В двубоите с тяхно участие падат средно по 2.25 гола, което ги класира на 15та и 16та позиция спрямо резултатността в мачовете на останалите отбори от лигата.

Преминаваме по същество и директно се насочваме към дисциплината на тези два отбора.

Всъщност в мачовете на тези два отбора може да не валят голове, но пък за сметка на това валят доста картони. Олимпик Марсилия може да се “похвали“ с първото място в класацията за най-често декорираният в жълто отбор – 55 жълти картона през този сезон. Домакините от Лил са 7ми в тази класация с актив от 44 жълти картона. Що се отнася до червените картони – и двата състава са си извоювали по 3 такива.

Преди да теглим чертата на статистиката за картоните трябва задължително да споменем, че Марсилия има и индивидуално заслужил футболист, който влиза в ТОП 3 на най-големите грубияни през тази кампания. Става дума за френския бранител Бабукар Камара, който през настоящия сезон се отчете със 7 жълти и един червен картон. Забележете, че той не е наказан за днешния двубой!

Дойте време и за най-важния човек когато става въпрос за картони – рефера на двубоя. Срещата между отборите на Лил и Марсилия ще се ръководи от Франк Шнайдер, който има общо 12 наряда през този сезон и е един от съдиите, които дават средно количество картони. Ако трябва да сме по-конкретни, Франк Шнайдер заема 11та позиция в реферската класация от общо 23ма арбитри, с актив от 43 жълти и 2 червени картона.

Ако прием, че Франк Шнайдер дава средно по 3.58 жълти и 0.17 червени картони във всички мачове от лигата (което е напълно нормално), то сами се досещате колко се повишава статистиката когато говорим за дербитата. Иначе временната му форма показва, че той е дал по 5 жълти картона във всеки един от последните си 6 наряда. Ако се вгледаме по-детайлно в статистиката на реферите във френския шампионат ще забележим, че по-строгите арбитри получават сравнително повече наряди от останалите. Това може би е и причината, Франк Шнайдер да започне да дава повече картони в последните ръководени от него срещи. Всъщност с напредването на сезона се покачва и напрежението, което също е фактор когато говорим за този аспект от играта.

Очаква ни изключително равностоен сблъсък между два отбора, които се борят за квота Шампионска Лига и с оглед на цялата статистика по-горе, не би следвало да наблюдаваме кой знае колко спортсменски двубой.

Вероятен стартов състав за Лил: Майнан, Фонте, Габриел, Мандава, Челик, Иконе, Андре, Санчес, Бамба, Араужо, Реми

Вероятен стартов състав за Марсилия: Манданда, Амави, Алваро, Дуже, Камара, Сар, Пайет, Лопес, Сансон, Жермен, Радонич

Прогноза: над 4.5 картона

Коефициент: 2.15