БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Кое първенство от ТОП 4 ще стартира първо - 31.03.2020 | Прогноза

Българският сайт за залози УинБет пусна изключително атрактивен и любопитен маркет относно това кое от ТОП първенствата в Европа ще започне първо, след извънредната пауза породена от пандемията, която покоси целия свят.

Може би това е първия път в историята на световния футбол, когато се появява специален залог от такова естество, защото футболният календар се планува с години напред и датите на всички мачове от ТОП първенствата в Европа са предопределени много отдавна.

През последните няколко месеца цялото човечество усети пълното значение на клиширания израз - „Не си прави грандиозни планове, за да не съжаляваш“!

През 2012г Мишел Платини сякаш дръпна дявола за опашката с думите си, че няма никакъв проблем ЕВРО 2020 да се проведе в 12 различни държави, защото полетите вече са евтини и нищо не спира хората да пътуват по целия свят….  Всъщност Платини не се оказа съвсем прав!!!

Нека обаче сe върнем към настоящето за да обсъдим какви са възможностите за рестартирането на първенствата на стария континент.

След като първоначално УЕФА поиска всички шампионати да бъдат изиграни напълно до края на месец юни, към днешна дата всички се молят по някакъв начин футболният сезон да бъде доигран поне до края на юли, а на места като алтернатива се коментира дори и края на август. Едно е сигурно – никой не знае какво ще се случи и всичко зависи от това кога ще бъде овладяна пандемията.

Моето скромно мнение е, че Серия А и Ла Лига са с далеч по-малки шансове за по-ранно стартиране в сравнение с Висшата Лига и Бундеслигата. Сами виждате ежедневно по новините, какво се случва в момента в Италия и Испания, и надали тези две държави ще се измъкнат по-бързо от тежката ситуация спрямо Англия и Германия, които са много по-богати и с много по-добра здравна система.

Да приемем, че вече сме използвали ЖОКЕР 50/50 и компютърът е елиминирал Серия А и Ла Лига, а останалите опции пред нас са Висшата Лига и Бундеслигата.

Първо не вярвам, че немците са готови да играят футбол пред празни трибуни – те ще го направят, но още не могат да го осъзнаят. От друга страна клубовете от висшата лига вече знаят, че друг избор няма и всички там са наясно, че първенството на 99.99% ще се доиграе без публика или поне първите кръгове от това доиграване ще са при подобни условия.

Втората ми теза за по-ранно стартиране на Висшата Лига е свързана с факта, че там има цели 4 отбора, които до края на сезона трябва да изиграя по 10 мача, докато в Бундеслига само на два отбора им предстои изиграването на 10 срещи. Иначе и в двете първенства остават общо по 9 кръга до приключването им.

Третият фактор, който не бива да подценяваме са ТВ правата и космическите неустойки, които отборите от Висшата Лига ще трябва да заплатят, ако не успеят навременно да възобновят първенството. Не казвам, че в Бундеслигата нещата стоят по много по-различен начин, но все пак парите във Висшата Лига са най-много и напрежението там се покачва с всеки изминал ден.

Четвъртият фактор изглежда най-простичък: началните часове на двубоите! Не бива да изключваме вариант, при който и двете лиги стартират в една и съща седмица, а защо не и в един и същи ден. Началният час на двубоите от Бундеслигата никога не е по-ранен от 16:00ч българско време, а всяка седмица в Англия се играят футболни срещи с начален час 14:30ч. Този фактор може да се окаже от изключително значение при дадено стечение на обстоятелствата.

Лично аз смятам още от самото начало на тази пандемия, че Висшата Лига ще е първото първенство, което ще бъде възобновено. Просто целият свят тръпне в очакване на това събитие и от ФА са длъжни да направят необходимото за да запазят статута си на най-гледаното първенство на тази планета!

Ако трябва да избера залог от посочените възможности, бих се спрял на опцията Висшата Лига да стартира преди Серия А. Коефициентът от 1.50 изглежда дори твърде висок на фона на обстановката в тези две държави.

Висшата Лига да стартира преди Ла Лига също изглежда като добра опция на 1.75, но не бива да забравяме, че в крайна сметка всичко това са само теории на вероятностите и по-скоро тези анализи ни карат да се чувстваме малко по-живи, пишейки за любимите ни първенства, въпреки старанието, което целият ни екип хвърля ежедневно в прогнозирането на мачовете от Беларус, Никарагуа и Бурунди…

Прогноза: Висшата Лига да стартира преди Серия А

Коефициент: 1.50