БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

VR 360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Химки – Зенит 25.07.2020 | Прогноза

Домакин: 12.00 | Равен: 6.00 | Гост: 1.23

над 2.5 гола: 1.57 | под 2.5 гола: 2.31

Екатеринбург Арена е готова да посрещне финалистите за Купата на Русия в събота следобед. Славният тим на Зенит се изправя срещу храбрия втородивизионен отбор на Химки в решителен мач за трофея. Има ли сили Химки да изненада гранда от Санкт Петербург или, синьо-белите ще си тръгнат с купата предстои да разберем. Зенит не е печелил това отличи от 2010 година насам и със сигурност ще иска отново да го види във витрината си.

Руската Висша лига беше подновена в края на юни месец и по този начин Зенит натрупа нужната игрова практика, за да е в оптимална форма за финалната среща. Като цяло и преди наложилото се спиране на шампионата, отбора играеше много вдъхновено. Тимът няма загуба в 20 поредни мача във всички турнири. Забелязва се обаче, последно време колебание в защитата на синьо-белите. Зенит допусна поне по 1 гол в 8 поредни мача. От рестарта на първенството, тимът е изиграл 9 мача, включително и полуфиналния сблъсък за купата със Спартак Москва, като е отбелязал минимум по 2 гола в 8 от споменатите срещи. Поради пропускливата защита на тима, но и отличното му нападение станахме свидетели на знак гол/гол в последните 8 мача с участието на лъвовете.

Възходът на скромния отбор на Химки, определено е свързан с едно име- Сергей Юран. Опитният наставник, беше назначен в клуба през януари тази година, като бързо успя да възпита в тима си един доста резултатен футбол. За разлика от Висшата лига на страната, то втория ешелон или така наречената Първа лига не беше подновена. Това може да изиграе лоша шега на по-ниско разредния тим на Химик, тъй като той е участвал само в няколко приятелски мача, докато съперника му всяка седмица играе с тимове от елита на страната. Въпреки този, факт Химки отстрани Урал в полуфинала за купата и то с убедителен резултат. Тимът на Юран, поведе до 37-та минута с 0:3 и това се оказа решаващо за крайния изход на срещата. Представителят на Висшата лига Урал не успя да отговори на предизвикателство и логично си тръгна с празни ръце. Срещата приключи при резултат 1:3. Споменах за атакуващия стил на Химик, като тимът е вкарал 10 гола в последните си 3 контролни срещи.

Последната среща между тези съперници е през далечната 2011 година, заради това трудно можем да изхождаме от историята между тях за развитието на сблъсъка през 2020. Въпреки това, ще спомена, че двата тима почти винаги спретват голов празник, когато са един срещу друг на терена. В 6 от последните 7 мача с тяхно участие са паднали минимум 4 гола. Очаквам Зенит да не подцени срещата и да отбележи доста попадения с което да си гарантира отличието, но Химки показа, че може да бъде опасен и би отвърнал на хвърлената ръкавица.

Вероятен стартов състав за Химки: Лантратов, Гапон, Тихий, Даникин, Смирнов, Полярус, Корян, Мартусечич, Трошечкин, Боженов, Дядюн

Вероятен стартов състав за Зенит: Васютин, Смолников, Маммана, Прохин, Шатов, Ерохин, Ригони, Сутормин, Мусаев, Дриуси, Шамкин

Прогноза: над 3.5 гола

Коефициент: 2.41