БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Карвина - Спарта Прага 31.05.2020 | Прогноза

Домакин: 4.50 | Равен: 3.50 | Гост: 1.82

над 2.5 гола: 2.13 | под 2.5 гола: 1.67

 

Чешкото първенство се оказва изключително интересно и резултатно след рестарта си, а днес ни предстои да видим двубой между отборите на Карвина и Спарта Прага. Домакините заемат тринадесета позиция във временното класиране, като в мача си след рестарта завършиха 0-0 с последния в таблицата Опала. Иначе преди прекъсването, днешните домакини бяха навлезли в добра форма и в серия от четири мача без загуба, в които записаха три успеха и едно равенство. Именно тази поредица от добри резултати им позволи да се изкачат в класирането, а преди това бяха в поредица от десет мача без победа. Да, домакините записаха положителни резултати, но това не трябва да ни заблуждава – просто програмата на тима бе такава, че срещна само тимове от своята черга, съседи в класирането, също замесени в битката за оцеляване. Именно за това, според мен, Карвина ще страда днес, защото това реално ще бъде първата среща от много време насам срещу солиден опонент. Разбира се, не омаловажавам постигнатото от домакините и позитивните резултати, които записаха, но вероятността да вземат нещо от днешната среща е сравнително малка. Иначе шансовете на тима да се спаси са прилични, тъй като показва по-стойностни футболни качества от директните си опоненти в битката на дъното.

Гостите от Спарта са ни добре познати и сме свикнали да са в челните места на класирането. Уви, реалността днес е различна и тимът от столицата понастоящем се намира на девето място в таблицата с актив от 35 точки. Тимът бе в противоречива форма преди рестарта, като тъкмо подобри представянето си и записа равенство при гостуването си на лидера Славия Прага и тогава първенството бе прекратено. В принудителната пауза, Спарта изигра няколко контроли, в които показа прекрасна игра и сериозна резултатност. В първия си мач след подновяването на Кампанията, днешните гости посрещнаха другия сериозен тим в Лигата - този на Виктория Пилзен. Спарта се представи изключително равностойно, като само липсата на концентрация в ключови моменти, попречи на тима да вземе поне точка от срещата. Въпреки загубата, столичани показаха изключително израстване, като съм сигурен че днес ще го демонстрират нагледно и най-накрая ще постигнат победа.

Очаквам интересна среща, в която гостите ще успеят да запишат успех. Да, формата на домакините е прилична, но срещу солидните тимове Карвина обикновено губи мачовете си. Спарта определено е по-класния от двата отбора и днес ще прибави изключително важни три точки в битката си за влизане в топ 6.

Вероятен стартов състав за Карвина: Болек, Янецка, Фабрисио, Рундич, Мрозек, Губа, Моравец, Буката, Кубала, Бабич, Тайво

Вероятен стартов състав за Спарта Прага: Хеца, Червак, Ханусек, Щетина, Виндхайм, Сачек, Плавсич, Травник, Канга, Козак, Тете

Прогноза: Победа за Спарта Прага

Коефициент: 1.82