БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Калмар - Йонкьопингс Содра 26.03.2020 | Прогноза

Домакин: 1.47 | Равен: 4.50 | Гост: 5.40

над 3.5 гола: 1.98 | под 3.5 гола: 1.71

Калмар посреща Йонкьопингс Содра в приятелска среща. Гулдфагелн Арена е мястото на битката, а опонентите се намират в различни футболни дивизии в Швеция. Домакините се подвизават в най-високото ниво - Алсвенскан, макар че миналата година за малко да изпаднат при днешния си опонент. Калмар спечели три точки повече от тимовете под чертата и феновете им ще се радват на елитен футбол и през настоящата кампания. Гостите в срещата се представиха доста добре през 2019 година, като заеха 4-то място във второто ниво на шведския футбол - Суперетан. Тимът вкара цели 52 гола, което ги нареди на второ място в лигата по този показател. Й’Содра е с амбиции през настоящата кампания да атакува върха. Защитата обаче сериозно дъни отбора, поне така изглежда в срещите им до тук от предсезонната подготовка.

В началото на месец март двата отбора мериха сили за Купата на Швеция. Калмар показа самочувствие на по-високо разреден тим и помете Й'Содра с 5:0. При този резултат червените братя продължиха напред в турнира само, за да преглътнат горчилката от отпадането си след среща с АИК. Въобще последните 4 мача на тима са доста резултатни. Отборът взе участие в три мача за купата на страната и една приятелска среща, в които вкара 13 гола и допусна 5. Изключително интересен е мениджърът на домакините - Нане Бергстрад. През 2008 година, тимът завоюва единствената си титла в Алсвенскан под негово ръководство. Тогава той бе определян, като шведския еквивалент на Сър Алекс Фъргюсън. В град Калмар има дори кръстена улица на името на Нане Бергстрад. Очаквам днес именитият мениджър да поведе отбора си към убедителна победа. Да, мачът е без никакво значение и е приятелска среща, но именно в такива моменти могат да изпъкнат футболисти, които получават по - малко игриво време през сезона и по този начин да се борят за титулярните си местата.

Йонкьопингс Содра отнесе 6 гола във вратата си в последния мач игран срещу БК Хекен. Двубоят отново беше приятелска среща и завърши при краен резултат 6:1. Днес тимът се сблъсква с още един представител на елитната дивизия в шведския футбол и трябва да подобри значително представянето си, ако не иска да бъде унижен във втора поредна среща. Като цяло формата на защита, както споменах малко по-ранно е отчайваща. Тимът записа само една суха мрежа в последните си 6 мач, в останалите пет инкасира 19 гола. Средно на мач по 3.8 попадения във вратата си. Отборът воден от Андреас Брьонстрьом отбеляза 8 гола в спомената серия.

Очаквам днес двата отбора да не са максимално концентрирани с оглед статута на срещата, а това би довело до грешки и резултатен двубой с доста попадения.

Прогноза: над 3.5 гола в мача

Коефициент: 1.98