БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Истиклол - ЦСКА Памир 12.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.12 | Равен: 6.00 | Гост: 13.00

над 3.5 гола: 2.05 | под 3.5 гола: 1.62

Действащият шампион във Висшата Лига на Таджикистан Истиклол приема в своя дом отбора на ЦСКА Памир. Срещата ще се играе на 21 400 местен стадион "М. В. Фрунзе" и е част от неделната програма от 2-ия шампионатен кръг.

Домакините са най-успешният отбор в страната за последните 10 години. От 2010 насам, Истиклол е ставал 8 пъти шампион и 8 пъти носител на купата на Таджикистан. Визитката с успехи на отбора е много обширна. През настоящата кампания лъвовете дадоха заявка за поредна титла със силната си игра в 1-ия кръг. Клубът е кръстен на независимостта на Таджикистан. Истиклол буквално преведено от таджикски на английски означава-независимост. Отборът спечели вече първо отличие за сезона завоювайки Суперкупата на страната срещу Худжанд. След вдигането на трофея за момчетата на Виталий Левиченко дойде по-лесен тест в първия кръг срещу новака Душанбе-93. Лъвовете вкараха 7 гола във вратата на съперника си. С хеттрик се отличи Джалилов, а два гола добави влезлия от резервната скамейка Бобаев за крайния разгромен резултат. Очаквам днес от отбора също да покаже головата си мощ, не с такъв резултат както в 1-ия кръг, но поне с 3 отбелязани гола във вратата на госта си.

ЦСКА Помир даде сериозен отпор на опонента си Худжанд на старта на сезона. Въпреки добрата си игра, тимът на Сергей Жицки загуби с 1:3. Срещата беше белязана от червения картон получен от Фириз Бобиев в 68-та минута. Дори и с 10 човека на терена ЦСКА Памир отбелязаха гол на госта си, това показва мотивацията на тима. Всичко обаче ще е различно днес и основата причина е, че отборът ще гостува на шампиона на страната. Класата на съперника е безспорна и смятам, че ЦСКА Памир ще подходи малко по предпазливо в срещата, което ще е пагубно за крайния резултат.

За днешната ми прогноза ще се доверя до голяма степен на историята на съперничеството между двата тима. Какво показва тя? В последните 6 мача в лигата с тяхно участие са паднали 23 гола общо в двете врати. В 5 от срещите Истиклол са реализирали два или повече гола във вратата на опонента си. Очаквам в срещата ЦСКА Памир да се опита да се противопостави на по-класния си съперник, но не мисля че ще е с особен успех и ще допусне доста попадения.

Вероятен стартов състав за Истиклол: Додобоев, Ларин, Милич, Хананов, Давлатмир, Рахимов, Камолов, Давалтов, Журабаев, Джалилов, Соиров

Вероятен стартов състав за ЦСКА Памир: Пономоренко, АлизориБондар, Хабибулоев, Каландаров, Ибраимов, Комрони, Мабатошев, Гафаров, Гайдаш, Сулейманов

Прогноза: Истиклол да отбележи над 2.5 гола

Коефициент: 1.74