БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Истаравшан - Куктош 11.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.93 | Равен: 3.30 | Гост: 3.35

над 2.5 гола: 1.83 | под 2.5 гола: 1.80

 

В мач от втория кръг на таджикистанската Висша Лига, отборът на Истаравшан посреща тима на Кукош. Двата отбора бяха съседи в крайното класиране през миналата кампания, като завършиха съответно на пета и шеста позиция с равен точков актив. Ще ви запозная малко по-подробно с двата отбора, тъй като те са почти неизвестни за повечето европейци. Отборът на домакините е създаден през далечната 1938 година, като е един от най-старите тимове в Таджикистан. Кръстен е на град Истаравшан, който се намира в северната част на страната, близо до границата с Узбекистан. Стадионът на домакините е един от най-модерните в страната, като през 2012 година му бе направена модернизация за над три милиона долара. Така капацитетът на Старавшан Арена бе увеличен на 20 000 зрители, което го прави един от най-големите терени в Таджикистан. През 2013 година, тимът изпада от елита, като се завръща едва през миналия сезон. През тази кампания, целта на състава на Алиер Ашурмамадов е да се утвърди в Лигата и да завърши сезона поне в средата на класирането. Прави впечатление, че срещите на домакините са много резултатни, а в предните два двубоя между днешните съперници станахме свидетели на цели седем попадения. Първият мач за този сезон не бе успешен за Истаравшан, като днешните домакини загубиха от тима на Хатлон с 2-1.

Гостите от Куктош се представиха сходно с днешния си опонент, и както стана въпрос по-рано, завършиха миналия сезон със същия точков актив, а именно 27 пункта. Съставът е изключително млад, като е създаден през 2011 година в град Рудаки, който се намира съвсем близо до столицата Душанбе. В кратката си футболна история, отборът на Рахматуло Фузаилов успя да спечели титлата във второто ниво на таджихистанския футбол през 2017 година, а при дебюта си във Висшата Лига изненада всички и финишира на трета позиция. В първия шампионатен кръг, днешните гости завършиха 0-0 с Рагар-Тадаз, но това не бива да ни заблуждава. Подобно на днешния си опонент, Куктош участва в много резултатни срещи, като само в последните четири кръга от миналата кампания, гостите бяха замесени в мачове с общо 14 попадения.

Очаквам резултатна среща, в която двата тима да покажат потенциала си в атака. съперниците са доказали резултатността си, като смятам, че днешната среща няма да бъде изключение.

Вероятен стартов състав за Истаравшан: Азизов, Феумба, Умаров, Фозилов, Шамсиев, Кодиров, Раупов, Султонов, Бойкузиев, Зокиров, Баротов

Вероятен стартов състав за Куктош: Бобоев, Артур, Назаров, Мирзоев, Рахмонов, Исмоилов, Каримов, Расулов, Шодиев, Икромов, Одилов

Прогноза: Над 2.5 гола 

Коефициент: 1.83