БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Енергетик БГУ - Городея 16.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.85 | Равен: 3.60 | Гост: 4.85

над 2.5 гола: 2.20 | под 2.5 гола: 1.67

Една от приятните изненади до тук в беларуската Висша лига Енергетик БГУ посреща Городея в 5-ия кръг.

След 12 годишно изгнание, бяло-сините се завърнаха миналата година в най-високата футболна дивизия в страната. Енергетик БГУ са твърдо решени да подобрят представянето си от сезон 2019, а имат и вече нужния опит зад гърба си. 100% актив на тима беше развален в последния кръг, след като момчетата на Владимир Белявский загубиха от Торпедо Белаз. Смело мога да кажа, че бяло-сините заслужаваха по-добър резултат, но късметът им обърна гръб. Въпреки загубата, отборът остават един от лидерите с актив от девет точки. На своя стадион тимът е в серия от шест шампионатни мача без поражение. В тази поредица Енергитик БГУ завоюва цели 5 победи и само веднъж завърши наравно. Формата на тима, особено пред собствена публика е отлична. В споменатата серия, отборът е вкарал минимум по 2 гола. Феновете на столичани имат своя любимец в лицето на Ясурбек Якшибоев, като той им се отплаща със страхотна игра от началото на сезона. Узбекистанският нападател има вече 3 гола в 4 изиграни мача, а всяко негово докосване и отиграване изглежда, като съвсем друга класа спрямо заобикалящите го играчи. Запомнете това име - Якшибоев, тепърва ще слушаме за него. Сега когато светът е вперил поглед  в беларуския футбол, неговата звезда блести по-ярко от всякога. Очаквам днес той да е отново основен двигател за тима си и да поведе съотборниците си към нови три точки.

Городея се намира на 9-то място във временното класиране. Тази позиция е до болка позната на тима, тъй като в три от последните 4 кампании, те завършват именно на това място. След 2 поражения в първите два кръга, отборът на Олег Радишко успя да се върне в правия път след две последователни победи. Забелязва се ниска резултатност в срещите на тима. Городея е реализирал едва 2 гола от началото на кампанията. Смятам, че и днес гостите няма да покажат много в предни позиции.

Абревиатурата в името на Енергитик БГУ означава Беларуски държавен университет, дали домакините ще преподават днес на съперника си предстои да разберем.

Вероятен стартов състав за Енергетик БГУ: Садовски, Соколов, Шкурдюк, Юдчиц, Носко, Маваду, Туи, Свирепа, Совпел, Якшибоев, Атеменг

Вероятен стартов състав за Городея: Довгяло, Позняк, Павлючек, Йоксимович, Сазанович, Усеня, Шестиловски, Яскович, Саичич, Сорокин, Архипов

Прогноза: Победа Енергетик БГУ

Коефициент: 1.85